Цитата:
Сообщение от ОлегБаер
Дякую, шановний Валерій Дмитрович, цікавить досвід про осіннє щеплення, решта інформації знайома: перевернутим вічком насамперед ми планували створювати маточні кущі нових вегетативних підщеп, "перевернуте кільце" - тут цікаво б було піти далі і пробувати брати кільце з, наприклад, карликових підщеп (аналог "вставки") або з другого виду (горобини, айви, ірги тощо) і досліджувати. Цінними я вважаю власні розробки форумчан, патенти, досвід, що не має аналогів
|
Шановний Олег осіннє щеплення це не досвід ,а тільки план на майбутнє.Мій досвід вирощування саджанців з карликовою вставкою шляхом зимового щеплення, в якого є певні переваги так і недоліки. Аналогів якому я пока не зустрічав, хотя впевнений що я не один в цій справі.В доцільності використання горобини айви, ірги ,ароніі, гльоду давно відомо що в промислових масштабах вони кроме айви значення не мають, для Украни аматорам рекомендую використосовувать гльод і горобину, але це моя особиста думка. Для дослідів треба розробити програму, де оговорити обєм досліду, контроля, розміри вставок кори, підключити певну кількість садівників, обговорити чи є здоровий глузд все це робити, то і я б можливо підключився.З особистого досвіду хочу сказати, що кора 54-118 приживається хуже чим кора сіянців яблунь культурних сортів.
А в чому доцільність використання перевернутого вічка для закладання маточника? Я наприклад для прискорення розмноження підвищення продуктивності і унеможливості виникання пересортиці щепив 54-118 на сіянці яблунь культурних сортів з добре розвитою кореневою системою. З повагою СмирновВ.Д.
---------- Post added at 08:38 ---------- Previous post was at 08:07 ----------
Цитата:
Сообщение от Elly
Света, а на 54-118 можно грушу привить? Что оно вообще такое? Или только яблони?
|
Шановна Elly умене є лист від Л.І.Тараненко ОСОБЕННОСТИ ПЕРЕПРИВИВКИ КОСТОЧКОВЫХ. обємом 1 аркуш 2 друковані сторінки але чогось форум у мене його не приймає можливо через мій низький рівень знань компютера.Він дає відповіді на питання багатьох садівників.Допоможіть будь ласка.
Зповагою СмирновВ.Д.