Цитата:
Сообщение от лилия лагдан
Очень нужен совет специалистов. Каким видом прививки можно заменить летнюю окулировку? Это я хочу перестраховаться, вдруг окулировка не получится. В книге ''Прививка плодовых деревьев'' автор Н.А. Рыбицкий, описан вид прививки в боковой зарез, отличающийся большим зарезом (защепом) и сказано, что летняя прививка зеленым черенком может заменить окулировку. Но для косточковых или семечковых не указано.
|
Окуліровку в боковий заріз можна виконувати не чекаючи літнього сокоруху так і після нього коли кора погано відділяється \розширити діапазон іі використання\ при іі використанню вічко не запливає як при Т окуліровці.При іі використанні значно підвищується продуктивність праці особливо якщо іі виконують декілька чоловік \окуліровщик і обвязчики\.Прищеплення зеленим черенком ніяк не замінить окуліровку але іі можна успішно використосовувать аматорами знаючи особливості іі використання.Якщо у сімячкових довго розвивються бруньки
то щеплять вершковою брунькою у кісточкових можна використосовувать вершкові бруньки так і добре розвинуті остальні.Успішно можна використосовувать щеплення в боковий заріз весною роспускающою брунькою персика і думаю решти кісточкових. З повагою СмирновВ.Д.