Цитата:
Сообщение от ОлегБаер
Шановний Валерій Дмитрович, підтримую тільки наближення до істини, вибачте. Уповільнення рости і вступ в плодоношення - взаємопов'язані явища. А те, що пишуть про переваги зимового щеплення - чи підтвердять їх пітомніководи? Думаю, ні. Зимою промислово доцільно щепитивиди, що потребують контрольованої стратифікації, наприклад горіх.
|
Шановний Олег це не наближення до істини ,а давно установлений факт, що не потребує підтвердження.Просто треба не забувати ,що форумом користуються як досвідчені садівники так і початківці.Садівник з досвідом не стане цим заморочуваться, а початківець зробивши високе щеплення на середньрослій підщепі і отримавши через певні причини, що я раніше пояснював середнньорослу деревину, що іі викорчовувать ? Даже в промисловому садівництві у фермерів дерева на КАРЛИКАХ переростають. А рівень іх знань набагато вищий чим у нас.У нас у Черкаській області іх собірають на семінари , де читають лекціі спеціалісти з Голандіі, Польші, Мліівського інститута садівництва, професор Мельник з Уманьського університета повідомляють про всі ризики які треба очікувати, спеціалісти з млієва за певну оплату видають сигналні повідомлення про оптимальні строки обприскування і то в них бувають проколи.Чи будуть пітомніководи це підтримувати я думаю що через брак часу і певні бізнесові причини НІ. І не всі такі Патріоти як шановний Мельсан.Але саме життя і конкуренція іх заставить використосовувать переваги як літньоі окуліровки так і зимового щеплення і той хто це своєчасно збагне той буде " на коні" .А що робити в північних регіонах Росіі де аматори використосовують комбінацію вставок штамбоутворювач -карлик-скелетоутворювач -культурний сорт ждать 10 років та ні.Вибачаюсь за можливо трохи не правильні терміни, але головне суть.Технологіі вирощування саджанців шляхом зимового щеплення всіх плодових культур розроблені дуже давно і сумніваться в доцільності іх використосування не варто . Я не веду саморекламу тому, що з певних причин практичним садівництвом уже 2 роки не займаюся хотя... З повагою Смирнов В.Д.