Показать сообщение отдельно
Старый 07.12.2013, 23:39   #1744
Валерий Дмитриевич
Освоившийся

Поблагодарили 257 раз(а) в 75 сообщениях
Валерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the rough
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

Цитата:
Сообщение от ОлегБаер Посмотреть сообщение
Шановний Валерій Дмитрович, підтримую тільки наближення до істини, вибачте. Уповільнення рости і вступ в плодоношення - взаємопов'язані явища. А те, що пишуть про переваги зимового щеплення - чи підтвердять їх пітомніководи? Думаю, ні. Зимою промислово доцільно щепитивиди, що потребують контрольованої стратифікації, наприклад горіх.
Шановний Олег це не наближення до істини ,а давно установлений факт, що не потребує підтвердження.Просто треба не забувати ,що форумом користуються як досвідчені садівники так і початківці.Садівник з досвідом не стане цим заморочуваться, а початківець зробивши високе щеплення на середньрослій підщепі і отримавши через певні причини, що я раніше пояснював середнньорослу деревину, що іі викорчовувать ? Даже в промисловому садівництві у фермерів дерева на КАРЛИКАХ переростають. А рівень іх знань набагато вищий чим у нас.У нас у Черкаській області іх собірають на семінари , де читають лекціі спеціалісти з Голандіі, Польші, Мліівського інститута садівництва, професор Мельник з Уманьського університета повідомляють про всі ризики які треба очікувати, спеціалісти з млієва за певну оплату видають сигналні повідомлення про оптимальні строки обприскування і то в них бувають проколи.Чи будуть пітомніководи це підтримувати я думаю що через брак часу і певні бізнесові причини НІ. І не всі такі Патріоти як шановний Мельсан.Але саме життя і конкуренція іх заставить використосовувать переваги як літньоі окуліровки так і зимового щеплення і той хто це своєчасно збагне той буде " на коні" .А що робити в північних регіонах Росіі де аматори використосовують комбінацію вставок штамбоутворювач -карлик-скелетоутворювач -культурний сорт ждать 10 років та ні.Вибачаюсь за можливо трохи не правильні терміни, але головне суть.Технологіі вирощування саджанців шляхом зимового щеплення всіх плодових культур розроблені дуже давно і сумніваться в доцільності іх використосування не варто . Я не веду саморекламу тому, що з певних причин практичним садівництвом уже 2 роки не займаюся хотя... З повагою Смирнов В.Д.
Валерий Дмитриевич вне форума  
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Deva28 (08.12.2013), ЛилияЛа (03.01.2014), Странник (20.12.2013)