Показать сообщение отдельно
Старый 18.11.2013, 11:06   #216
язичник
Местный

Поблагодарили 6,257 раз(а) в 2,417 сообщениях
язичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Правильный мед)))

Діастазне число меду відповідає тим умовам, в яких існує природня популяція бджіл, бо від цього залежить успішна зимівля і виживання сім'ї. Чим далі від вулика знаходиться медонос, тим довше нектар перебуває в зобику бджоли і насичується більшою кількістю ферментів, які підвищують дастазне число.
Травна система бджоли облаштована так, що продукти травлення в принципі не можуть потрапити до зобика- середня кишка, яка виконує функцію шлунка, притискує трубку, яка з'єднує зобик з середньою кишкою. До шлунка через кулькоподібний клапан зобика потрапляють лише крупні часточки пилку з нектаром, якими харчується робоча бджола. В процесі травлення в шлунку бджоли утворюються токсичні речовини і, якби ті токсини відригувалися і потрапляли до комірок з личинками, то личинки би загинули від токсикозу. Тобто, сім'я самознищилася. Також, якби нектар відригувався частково перетравленим, то сім'я взимку загинула би від токсикозу, а мед не міг би ніколи дозріти, тому що постійно би поповнювався токсинами і бактеріями, які живуть у шлунку.
Все це не я придумав. Всі ці процеси життєдіяльності бджолиної сім'ї описані в підручниках і посібниках для учнів совкових ПТУ на здобуття фаху ,,Пасічник''.
Падєвий ,,мед'', влітку зібраний бджолами з токсичних екскрементів попелиць, бджоли до осені багаторазово насичують амінокислотами- консервантами, і він дозрілим йде в зиму. Бродить пізньолітня і осіння падь, яку бджоли не встигають наситити амінокислотами. В обох випадках взимку бджоли опоношуються від токсикозу при споживанні паді.
Питання позитивного ставлення до падєвого ,,меду'' з екскрементів попелиць не в кольорах їжі, а в алергії на пилок, який в паді відсутній. У споживачів паді просто вибору немає, бо хоч щось схоже на мед хочеться з'їсти, не зважаючи на можливий токсикоз
P.S. для пасічника: Ну ви би хоч із відчуття самозбереження бізнесу не писали, що бджоли ,,жують'' мед перед закладанням його в комірки стільників. По-перше, такого не існує в природі, а по-друге мільйони!!! українок і українців мають вроджений підвищений рвотний рефлекс і гіпертрофоване осмислення тільки однієї згадки про щось ,,пережоване чи відригнуте". Опосередковано є частка вашої вини в тому, що мільйони!!! людей позбавляють себе можливості споживати такий корисний і смачний продукт як натуральний квітковий мед без жодного натяку на падь. Відповідно і кількість ваших потенційних клієнтів суттєво зменшується.
Моя знайома більше п'ятидесяти років відмовлялася споживати мед, тому що в дитинстві побачила, як начебто бджоли постійно залітали до туалету. Мені вартувало зусиль, піймати пару тих мух схожих на бджолу, і вона довго з ними носилася порівнюючи з оригіналом. Ну не було в потрібний час і в потрібному місці людини, яка би пояснила хибність її переконань, а її совкові батьки не дуже переймалися проблемами дочки
язичник вне форума  
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
ElenaSh (18.11.2013), Ветка (18.11.2013), К-я (18.11.2013), коропец (18.11.2013)