Цитата:
Сообщение от язичник
.... Тобто зобик це лишень своєрідна ємкість для транспортування нектару чи меду
|
Ніяк не можу погодитись, хоча б тому, що всі без винятку науковці стверджують діастазне число меду залежить не лише від медоносу а і від породи бджіл, та відстані від медоносу до пасіки, тобто несучи мед бджоли все таки його "жують"
Цитата:
Сообщение от язичник
Якби тих ферментів було багато, то й падєвий мед не вкисав би
|
Теж частково не згоден, основна причина закисання падевого меду особливо листового це викачка не зрілого. Як правило його буває не багато, одна- дві напроловину не повні рамки морочитись з ним без потреби не хочеться і у вулику залишати ризиковано , можна спортити чималу партію іншого.... тож і виходить в центр гнізда або откачка таким як є..... інша справа коли паді більш менш чимала кількість і знаєш куди її потім запропонувати, тоді можна чекати печатку а вона у падевого значно пізніша......
Наприклад, надворі початок травня у мене в одному вулику близько 10кг падевого листового меду, звичайно він чорний яким і має бути, що накажете відкачати не зрілий і чекати наступний медонос, акацію чи чекати печатку і жертвувати акацією і липою, скільки купить весь форум разом падевого листового меду??? більш ніж впевнений 10кг хватить для всіх, а це лише один вулик, це я все до того пишу, що визрівання та печатка падевого меду значно довша і потрібно жертвувати майже всім сезоном, саме тому його відкачують не зрілим і не рекомендують для довгого зберігання
Основна причина такого ставлення до падевих медів це наші стереотипи стосовно кольорів їжі

:там де їх подолали за падевий мед дійсно продадуть все