Показать сообщение отдельно
Старый 22.10.2013, 12:40   #823
Gusenitsa
Местный

Поблагодарили 23,020 раз(а) в 5,717 сообщениях
Gusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond reputeGusenitsa has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Как спасти деревья

Цитата:
Сообщение от Angelique Посмотреть сообщение
П'ять??? Взагалі-то я під "результатом" мала на увазі НЕпоширення гниття далі по стовбуру) думаю, це значно швидше стане зрозумілим) хіба ні?
Тетяно! Я Вам розкажу про свій досвід, перевірений протягом 7 років. У мене волоські горіхи ростуть в не дуже підходящому для них місці: найнижча частина східного схилу. На цей час їм десь біля 20 років. Взимку 2005/2006 років було дуже сильне підмерзання. Довелося стовбур та більшість скелетних гілок вирізати на рівні 3-4-5 метрів від землі. В 2007 році у вересні на висоті 2,5 метри я побачила таку ж рану, як і у Вас на фото 1. Добре зачистила, знявши грибок. А оскільки не було часу, а треба було шось дуже швидко робити, то діяла наступним чином. У мідний купорос влила трохи холодної води (бо не було гарячої ), перемішала до стану каші(?). І цією кашею обмазала рану, там де мокро та грибок - товще (шаром у 1-2-3 кристали мідного купоросу), у верхній сухій частині - менше, до блакитного стану (пальцем). Що робити далі? Рана мокра, вар не пристане, часу немає. Але під рукою був готовий розчин цементу, точніше - КЛЕЮЧА СУМІШ ДЛЯ ПЛИТКИ Ceresit CM11. От цією сумішшю я і примазала зверху до рани мідний купорос! Цей цементний клей дуже добре тримається на вертикальних поверхнях і не тріскається. У справах про все це й забула. Влітку наступного року бачу, щось дивне валяється під деревом. Роздивилась: наплив калюса виштовхнув цемент із рани! Рана суха та чиста! Ще через рік на горісі не залишилось і спогадів про ту рану!
З того часу я всі такі рани тільки так і "лікую"! Мідний купорос висушує та дезінфікує рану, цементний клей тримає купорос на місці та закриває рану. Рани вже не мокнуть! Через рік-два дерево само виштовхує цемент із зовнішніх ран! Не дуже академічно, але дієво!
Дійте наступним чином:
1. зачистити,
2. затерти мідним купоросом,
3. закрити рану Ceresit CM11.
Успіхів!
Ось таке випадкове "ноу-хау"!
П. С. У цьому вересні спробувала так лікувати більш складні рани: горизонтальні дупла, що утворилися на поверхні зрізаного стовбура... Подивимось... Не здамося!
Angelique (22.10.2013), Creativniy (22.10.2013), Farina (28.10.2013), Gala081962 (25.10.2013), Lелишна (28.10.2013), Marik (25.10.2013), MILA (26.10.2013), Sybilla (29.10.2013), Zanna (26.10.2013), Анфиса (25.10.2013), людмила (11.04.2017), Птица (22.10.2013), черешенка (25.10.2013), язичник (22.10.2013)