Показать сообщение отдельно
Старый 01.07.2013, 18:25   #1212
Аматор
Увлеченный

Поблагодарили 1,150 раз(а) в 212 сообщениях
Аматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Голубика и клюква

Цитата:
Сообщение от аминат Посмотреть сообщение
остальные сидят, не знаю о чем думают
Подскажите
Цитата:
Сообщение от serjiok Посмотреть сообщение
вобщето они несидят, а корни наращивают.
Можу помилятися, але мені здається, що причина в чомусь іншому. Якщо голубіка висаджувалася минулої осені, то цієї весни уже повинна була дати приріст. Атлантіс в році висадки (садив весною) давав приріст поки в ґрунті була необхідна кислотність, потім зупинився і наступної весни уже активності не спостерігалося. Купив кислотомір, поміряв, розчин електроліту і мінімальна кількість добрив – кущик повеселів і став активнішим. Торро висадив минулої весни і активно росла до морозів, підживлював один раз в травні.
Блюкроп висаджена цієї весни (в перших числах травня) уже дала приріст. Уже писав, що в зиму 2013р. Торро ввійшла з зеленим листям (кущ продовжував активне життя). Але не писав, що на деяких (не всіх) приростах морозом було пошкоджено до 5 сантиметрів приросту (гілки, що були під снігом не постраждали). Цей мінус зараз обернувся плюсом – гілки почали активно розгалужуватися. До чого все це: по-перше, поміряти кислотність – навіть якщо восени садилося у «правильний» ґрунт; по-друге, зустрічав рекомендації - друге підживлення проводити в середині червня (липень тільки почався) і враховуючи те, що останнім часом, осінь достатньо довго тепла і без морозів, я б ризикнув підживити, внісши меншу дозу, а на зиму укутав. Якщо зможу виставлю і Торро і Блюкроп, для наочності. Атлантіс невдало посаджена в тіні вишні і аґрусу, цього року ще й від зайців досталось, тому не показник, хоча ягід більше між минулого року. Ягоди майже всі, за виключенням зовсім зелених, уже знищені двоногими і дворукими «шкідниками».
Аматор вне форума  
8 пользователя(ей) сказали cпасибо:
atyan (08.05.2014), Verbena (01.07.2013), аминат (01.07.2013), елена.п (01.07.2013), Нина (05.07.2013), пятница (05.07.2013), Розочка (08.07.2013), Юрий-67 (01.07.2013)