Re: Гладиолусы
"Шановні квітникарі! Звертаюсь до вас з великим проханням. Давайте створимо власний реєстр українських сортів гладіолусів! І почнемо його із сортів Ніни Панасівни Мірошниченко. У кого є каталоги гладіолусів - нові і старі, де б містилася інформація про сорти Мірошниченко Н.П., надсилайте їх, будь ласка, на мою електронну або домашню адресу, а також фотографіїї цих сортів в електронному вигляді або на паперових носіях. Якщо можете, поділіться посадковим матеріалом (я б їх виростила, сама б описала та сфотографувала). Не будьте байдужими! Відгукніться! Нехай кожен з нас внесе свою частинку у створення „українського каталогу сортів"! В цьому році на щорічній виставці гладіолусоводів у м. Києві ми вкотре говорили про створення українського Товариства гладіолусоводів, обрали голову Товариства та виконавчий комітет (секретарем Товариства обрано автора цих рядків). Поки буде відбуватися офіційна реєстрація Товариства (а це дуже клопітка процедура у нашій державі), давайте будемо популяризувати наші українські сорти вже зараз. На превеликий жаль, майже всю колекцію з доробку Мірошниченко у мене викрали восени 2008 року.
Я думаю, що кожен може внести свою лепту в створення українського „репертуару" сортів гладіолусів, для чого поділитися і надіслати хоча б пару діток чи бульбоцибулин сортів Ніни Панасівни Мірошниченко. Ваші пропозиції чекаю на мою домашню адресу або Дивляш Ольги:
Патока Владислаеа Валентинівна вул. Пушкіна 5,а
с.м.т. Немішаєве, Бородянський р-н Київська обл., 07853
Тел. дом.: 0-4577- 41656, моб.: 0933928751 Електронна адреса: ДиЬоуепко@igph.кіеу.иа"