Цитата:
|
чистая акация не кристализуется 3-4 года, а как с этим вопросом у донника? может знающие подскажут
|
Прошу вибачення у
Коропця за флуд в його темі - може модератори перенесуть обговорення в іншу тему?
Стосовно заданого питання - мед з буркуна має салоподібний тип кристалізації, як і акація. Тобто при кристалізації утворюється м'яка маса з дуже дрібними невідчутними кристалами. А якщо додати до цього те, що мед з буркуна, коли сідає, стає молочно-білим, то треба банки обов'язково підписувати

А то моя мама колись переплутала їз смальцем

Щодо часу кристалізації - акація в мене ніколи 3-4 роки не стояла, проте буркуновий мед сідає швидше акації - в першу зиму, але при цьому його якість ніскільки не страждає - він лишається пластичним і м'яким, легко намазується на хліб.
І я не стверджую, що мед з буркуна цінніший чи кращий інших - просто він інший, кожен сорт смачний і корисний по-своєму.
Минулого року, наприклад, в мене вперше був майже чистий падевий мед - теж дуже оригінальний на смак і вигляд. Чорно-зелений, з високою кислотністю - відчутно кислий на смак, дуже довго лишався рідким - доки не з'їли останній в грудні )))