Показать сообщение отдельно
Старый 11.05.2013, 06:08   #264
Романська
Увлеченный

Поблагодарили 2,080 раз(а) в 253 сообщениях
Романська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Сорта картофеля, отзывы, особенности выращивания

У мене тато був агроном. Він нас учив, що картопелька садиться розміром від 30 до 100 - 120 грам. При посадці крупнішої картоплини коренева система розвивається за рахунок поживних речовин самої картоплини. А при посадці мілкої картоплини коренева система швидше переходить на живлення з землі. Корені дрібної картоплини раніше "ловлять" запас зимової вологи. А корені великої картоплини спочатку живляться поживними речовинами бульби, а коли треба переходить на живлення із землі, то зимової вологи вже нема. І дощів ще нема. Ось і питання: яку краще садить - велику чи мілку? Уже не один раз чула, що садили "лушпайки" (зрізані вершки з вічками), а отримали небачений врожай. Але я думаю, що все-таки дуже багато залежить від кліматичних умов, від грунту, від нашої старанності, врешті.
Creativniy (12.05.2013), Loretta (23.05.2013), влад73 (08.07.2014), елена.п (12.05.2013), кейн (11.05.2013), Мариана (11.05.2013), Нина (11.05.2013), Света Ш (13.05.2013)