Шампанське допоможе уникнути розладів мозку
Щоденне вживання шампанського (в межах бокалу-двох) допоможе уникнути розладів мозку, в тому числі - хвороби Альцгеймера.
Цього висновку дійшов професор Джеремі Спенсер з Університету Рідінга, повідомляє svidomo.org.
Власне, позитив не в самому шампанському, а у сортах винограду Піно Нуар і Піно Меньє, з яких його роблять. В них є речовини, котрі підтримують пам'ять в постійному робочому стані.
"Деменція, насправді, починає розвиватися у віці 40 років. Чим раніше людина відкриє для себе позитивний ефект шампанського, тим краще", - пише Спенсер.
Це вже не перші досліди з ігристим напоєм. У 2009 той же Спенсер з колегами дійшов висновку, що шампанське корисніше для серця, аніж какао і червоне вино.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/sha..._mozku_1824089