Швидке розмноження картоплі. Метод не новий, але поділюсь досвідом. Картоплю , прогріту і пророщену, висаджую 15-17 квітня. Від посадки до сходів проходить 20-21 день. Якраз в нашій центральній Україні вже минає загроза заморозків. Через 5 - 7 днів після сходів, коли ростки виросли до 10-12 сантиметрів, вилами викопую картоплину. На фото видно - гарно розвинена коренева система. Відділяю ростки картоплі по одному і розсаджую в канавку на відстані 20- 25 сантиметрів. В 10-метровому рядку розміщую 45-50 рослин. Поливаю і підгортаю до точки росту. Стару картоплину без ростків знову саджу в землю. Через три - чотири тижні картоплина сходить, дає розсаду і знов викопую, знов відділяю ростки і знов розсаджую по одній рослинці в канавку. І знов стару картоплину без ростків саджаю в землю.Так робила три рази. Кожного наступного разу, коли сходить картоплина, кількість ростків зменшується. І ще. На першій розсаді картопля вродила найкрупніша, на другій - середня і на старій картоплині, на якій обривала ростки три рази, - посадкові розміри. Тобто, я переконалась,що коли на картоплі в погребі обриваємо ростки, то втрачаємо 20-25% урожаю.Тепер ось ще хотіла звернути Вашу увагу на те, що ТАКА РОЗСАДА вже достатньо загартована: вдень пригріта добре сонцем, обвітрена, а вночі звикла до нічних температур. Вона і приживається набагато краще, ніж теплична чи парникова. Що мене здивувало, при такому методі вирощування рослинки картопельки були однакового зросту, всі майже одночасно зацвіли і, що саме найцікавіше, на кожній рослинці зав’язались "горошинки" з насінням!!!! З задоволенням і з радістю відповім на Ваші додаткові питання, може я щось не врахувала при розповіді.

На фото, де розсада, видно три різних по висоті рослин.