Показать сообщение отдельно
Старый 26.03.2013, 02:13   #543
Marta
Местный

Поблагодарили 4,617 раз(а) в 1,049 сообщениях
Marta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Бруннера, медуница, окопник

Лариса, я ж не забороняю нікому сажати їх улюблені рослини, говорю про те, що у мене, в моїх умовах не росте.
У будь-якому випадку до вирощування рослин треба підходити комплексно, будь-який чинник із існуючих може вплинути на декоративність та і на життя рослинки. І ці чинники взаємопов"язані - рослини, що мають походження з вологих лісів, чи торф"яників, мають інші вимоги і до вологи, і до температури, і до інсоляції, і до почви ніж степові, чи гірські, наприклад. Якщо ми відриваємо рослину від іі екосистеми, переносимо в іншу, ми маємо створити для неї схожі для неї умови в комплексі, а не тільки почву, тільки температуру та ін.
Я відбираю для своєї дачі жаро- та посухостійки рослини, а те, що для них найкраща нейтральна чи слаболужна кислотність іде вже причепиком. Ну, нічого, поки не скаржаться.

У мене нормально ростуть гортензії. Там, де поливаю.

Іще про почву. Я не знайшла більш-менш зведеної інформації про вимоги до кислотності (тільки для овочів), а копатися в ЕДСР - я ж тиждень потрачу. А на форумі нема? В книгах по квітоводству навіть таблички були, пам"ятаю.
Gemma (27.03.2013), irina s (27.03.2013), natnic (28.03.2013), sisash (26.03.2013), ВалентинкаЯ (27.03.2013)