Показать сообщение отдельно
Старый 07.02.2013, 20:26   #1213
did_Panas
Местный

Поблагодарили 7,132 раз(а) в 927 сообщениях
did_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond reputedid_Panas has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

Цитата:
Сообщение от черешенка Посмотреть сообщение
Но меня удивляет одно, если вы дружите с капулировкой, то почему вы боитесь срезов, почему вы считаете что с какими-то трубочками будит на много лучше.
я ж писав, що прищіплювання копуліровкою планую робити весною перший раз, тобто досвіду не маю, раніше прищіплював лише способом в розщіп. Замовив на весну кілька живців хороших сортів яблунь і груш у Саші(Мельсона), то лишній раз перестраховуюсь, що б не напартачити. Буду пробувати і з "трубочкою" і без.
Практика показує, що зрізи з "трубочкою" виходять, як мінімум не погані, на фото видно(пост 1201). Ще раз повторюсь - цей спосіб ні кому не нав'язую, кожен має свою голову на плечах і вирішує сам, як краще робити прищіплювання.

Цитата:
Сообщение от черешенка Посмотреть сообщение
У вас что, больше других деревьев не растёт, да нарежьте кучу черенков с других деревьев и учитесь сколько нужно.
Дерева ростуть, але є ще такий "закон бутерброда"(у нас ще кажуть "закон підлості"), думаю Ви про такий чули і пояснювати не треба...

От як би Ви(і інші шановні форумчани) написали який спосіб прищіплювання з Вашого досвіду найкращий і чому, був би всім дуже вдячний.
Мені, наприклад, сподобалася літня окуліровка, але вона має один мінус - живці після зрізування, потрібно якомога швидше використати, що не дає можливості, наприклад, замовляти їх з іншого кінця України. Тому що в дорозі вони будуть кілька днів і можуть загинути. Хоча і тут є вихід читав, що літом укладати живці можна в вологий мох або заливати повністю медом і кілька днів, а то і тижнів вони там можуть зберігатися. Але це вже лишній клопіт, але при гострій потребі можна і ним скористатися.

Последний раз редактировалось did_Panas; 07.02.2013 в 20:40.
did_Panas вне форума  
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Creativniy (07.02.2013), Dim (07.02.2013), Marik (07.02.2013), MArilka (07.02.2013)