Цитата:
Сообщение от черешенка
Посмотрела видео, это работа не профи а любителя, да ещё и тупым ножом, у меня такого никогда не было.
|
Так у чому проблема, викладіть своє відео, подивимося майстер-клас від аса.
Ви ж мабуть не з окуліровочним ножом в руках народились і профі не з першого разу стали.
Я от, наприклад, університетів по прищіплюванню не закінчував, а вчився сам методом проб і помилок по таким відео і журналам відповідним. Асом звичайно себе не рахую, прищіплюю чисто для себе. І таким способом(копуліровкою) цієї весни вперше спробую живці прищіплювати. До цього весною прищіплював в розщіп, літом робив окуліровку.
---------- Post added at 00:19 ---------- Previous post was at 00:09 ----------
Цитата:
Сообщение от черешенка
Посмотрела видео, это работа не профи а любителя, да ещё и тупым ножом, у меня такого никогда не было.
---------- Post added 07.02.2013 at 00:06 ---------- Previous post was 06.02.2013 at 23:54 ----------
Жаль что не поняли, а не поняли потому что не знаете что такое капулировка, и как важно сохранить почку на черенке в целости и сохраности.
Мой вам совет, выбросьте эти трубочки и научитесь выполнять срез обычным способом, это очень просто. Вот тогда вы меня поймёте, что эти трубочки ерунда.
Удачи вам.
|
Так і коню зрозуміло, який сенс прищеплення, якщо брунька буде пошкоджена.
Не буду таким категоричним, спробую копуліровку з трубочкою і звичайним способом, а час покаже викидати її чи лишити. Якщо все буде добре і доживу до того часу і як не забуду, відзвітуюсь тут на форумі про результат копуліровки з "трубочкою" і без.
---------- Post added at 00:24 ---------- Previous post was at 00:19 ----------
Цитата:
Сообщение от черешенка
Ну что сказать, раз вам так хочется помучатся самому и помучать черенки, мучайтесь.
---------- Post added at 23:44 ---------- Previous post was at 23:38 ----------
Правильно, одним проходом ножа мы делаем один срез, но если срез нас не удовлетворяет, то исправляем недочёт и делаем повторный срез опять-же одним проходом ножа. Чё тут страшного, я не пойму.
|
Коли живців вагон, то нічого страшного, а коли живець один та ще й цінного сорту, то пару таких повторних зрізів руками любителя перетворює його на дрова.