Ось вже тиждень мучусь з високим тиском. В мене "стандартно" 130-140 на 90, причому такі показники ще з школи, два рази (початок і кінець зими) на рік регулярні загострення - лікарі виписують еналаприл 2т/добу - при тривалому прийомі тиск знижувався. Діагноз в школі ставили "НЦД по гіпертонічному типу" - причин не визначили - серце, щитовидна, нирки в нормі.
Останній час у мене трохи був нервовий, фізичні навантаження були теж солідні пару разів - одним словом вже восьмий день тиск не можу збити нижче 160/100, а буває і 180/120 (в мої то 28 років). В дільничну лікарню ходити безнадійно - вже пробував - все що можуть запропонувати - укол папазолу і кардіограму

- мені від уколу ще гірше робиться (до тошноти), хоча тиск на короткий час різко падає. Лікування ніякого не пропонують, навіть запис в картку не хочуть робити - мовляв ми не з вашої дільниці (наш лікар в декреті), нічого писати не будем. Для лікарняного написали дуже неохоче діагноз - ГРЗ

Зараз приймаю еналаприл, аспекард, народні засоби - калина, журавлина, сік буряка, дотримуюсь дієти (виключив сіль, спеції, чорний чай та ін.), взяв три дні вихідних на роботі - тиск не менше 160/100 все одно - "вийти з штопору" не можу.
Хто мав такі проблеми - що допомогло? Може хтось знає хорошого терапевта у Львові в кого можна було б проконсультуватись?