Тема: Драцена
Показать сообщение отдельно
Старый 29.11.2012, 17:34   #9
vodolij
Освоившийся

Поблагодарили 320 раз(а) в 67 сообщениях
vodolij is a jewel in the roughvodolij is a jewel in the roughvodolij is a jewel in the roughvodolij is a jewel in the rough
По умолчанию Re: Драцена

Ну не потрібно так категорично. Я не з Голандії але маю такий досвід. Укоріняла як і врхушки так і черенки (стволи) в імпровізованому парнику. Дивлячись від виду драцени укорінення в таблетках триває від 4 тижнів до 7 тижнів, якщо це черенок верх закриваю воском (сусід бжоляр такого добра вистачає) потім під верхом там де мені потрібні ростки канцелярським ножем роблю хрестоподібні надрізи потім підсушую феном і натираю піском (пробувала ставити розпірки не сподобалось) і чекаю. В середньому з 10 випадає 2-3 черенка. Якщо кількість менша повторюю знову із запасом на одну потім лишню зрізаю, треба це робити як найраніше бо потім видно шрами (місце зрізу). Щодо верхушок більш довготривалий процес (в мене більше року) він менше мені подобається треба великий парник щоб листя не доторкалось до стінок (чорніють). Спочатку укорінюю верхушку потім вона все літо у відкритому грунті (нарощується) і тільки тоді зрізаю верхушку і опять по новій ... А комусь подобаються лже пальми (в один пагін).
vodolij вне форума   Ответить с цитированием
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Aliso (29.11.2012), Zaja (31.12.2017), Оленька (29.11.2012), Птица (29.11.2012), пятница (30.11.2012), Рарура (17.02.2013)