Цитата:
Сообщение от язичник
Якщо будуть зміни в площі будинка, то потрібно брати дозвіл на прибудову- в будь-якому разі потрібно буде платити і за дозвіл, і за новий план. Обкладали цеглою дерев'яний будинок- господарю без ніяких дозволів в паспорт будинка БТІ вписало, що будинок обкладений цеглою. Сказали, що це робиться для змін в грошовій оцінці будівлі  . Щоб будувати на старезному фундаменті, треба мати грунтовну експертну оцінку можливих ризиків
|
Дякую за відповідь, Язичнику! Стосовно фундаменту я некорректно висловилася, вибачте. Безумовно, фундамент буде новий вздовж старої стіни. Мене цікавить процедура отримання цього дозволу. Мабуть, вона повинна бути простішою для реконструкції, ніж для нової будови? Не зрозуміло, куди звертатися за дозволом на реконструкцію і які вимоги до плану, чи можна його зробити самостійно і погодити де треба? В і-неті є вимоги для будівництва, а стосовно реконструкції ситуація мені не зрозуміла... Справа не тільки в грошах, а і в складності отримання необхідних дозволів. Можливо, хтось вже проходив цю процедуру?
"Реконструкція житлового будинку - комплекс будівельних
робіт, спрямованих на поліпшення експлуатаційних показників
приміщень житлового будинку шляхом їх перепланування та
переобладнання, надбудови, вбудови, прибудови з одночасним
приведенням їх показників відповідно до нормативно-технічних
вимог".