Показать сообщение отдельно
Старый 31.07.2012, 01:26   #26
Николай Иванович
Увлеченный

Поблагодарили 2,426 раз(а) в 243 сообщениях
Николай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Ось я став садівником ))

Зробив свіжі фото входу:

Самшит в бордюрах страшненький - відходить від зими - сильно вимерз. Підозрюю, що мали місце зловживання азотними добривами минулого року .

Поговорив з Оксаною стосовно планів і можливостей, подивились ще раз на те що є і що можем зробити...
Прийшли до висновку, що готель і справді не вписується в пейзаж з розарієм - будем зносити
А серйозно, і справді сьогодні помітив, що троянди і бордюри з самшиту дисгармоніюють з стилем будівлі (дивно, чому це стало так помітно лише після підказки larissи...)
Погодились, що просто зелень на стіні (виноград вічі, плющ чи ін.) буде кращим варіантом, ніж червоні чи будь-які інші плетисті троянди. Але! Прямо на стіну нам нічого не дадуть пустити - там піщаник і так сипеться від вологи. Закритий рослинами дуже швидко почне руйнуватись.

За відчуттями обох цей кут і справді треба чимось сховати, згладити, тому все-таки якусь "ширму" треба придумати - перголи, шпалеру, арки чи ще щось.
Від самшиту теж відмовитись не вийде - якщо я чи Оксана заїкнемся про необхідність його пересадити - повісять обох. Бо керівництву рік промивались мізки про необхідність його посадки саме тут ))))) З трояндами те ж саме - колись на них виділили немалу суму і начальство хоче бачити "розарій біля 5-го корпусу". Тобто в будь-якому разі треба починати танець з того, що будуть бордюри і будуть троянди. А дисгармонію стилів треба якось згладити хоча б .
Дослівно "насяльника" хоче тут "яскраву пляму", бо тут має бути центр усього комплексу, такий собі парадний вхід.

Початок робіт намічено на весну наступного року, а поки що є час все продумати і може навіть спробувати намалювати, що легше було показати задумку "нагору" і вибити під це гроші.
От тільки зі штамбами я зовсім розгубився. Домовились з Оксаною, що буду щепити Куін Елізабет і садитимем штамби в контейнери, щоб простіше було укривати - на клумбах не всюди є місце, щоб нагнути. Якщо навіть нам ці штамбові троянди здадуться тут зайвими чи недоречними, то перенесем будь-куди.
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Sveta (08.02.2013), Zaja (21.10.2018), Масянька (11.08.2012)