Показать сообщение отдельно
Старый 29.07.2012, 19:36   #17
Николай Иванович
Увлеченный

Поблагодарили 2,426 раз(а) в 243 сообщениях
Николай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Ось я став садівником ))

Цитата:
Сообщение от садовник Посмотреть сообщение
1. а что эта аллея находится в тёмном ..ну или в полутенистом месте? или у аллеи фон из высоких темнохвойных?
2. ну ..просить помощи эт похвально.. только вот получиться может " кто в лес, а кто по дрова" ...т.к. вкус у всех подсказчиков разный... может сперва спросить чего хочет тут или там сама хозяйка, не? и не вестись на фразу:" делайте как хотите..я вам доверяю"
3. а какие ваще знания у вас есть? в разрезе нашего форума...
потому что чем больше и насыщеннее цветники и прочч . заполнение сада. тем большими и глубокими знаниями нада обладать...

більшу частину дня алейка в напівтіні, по боках готелю ростуть ялини, а білі стіни фасаду будуть частково закриті червоними плетистими трояндами (це "побажання" начальниці)
Щодо лісу й дров - то й добре що ідей може бути багато - я ж не збираюсь сліпо копіювати чиїсь проекти, хоча в інтернеті та в журналах зараз повно готових ескізів. А от маючи кілька різних точок зору можна побачити напрямок для створення свого варіанту. З начальницею коротко план роботи оговорено - їй хочеться червоних плетистих троянд біля стін та наявність штамбових кущів вздовж доріжки. Все інше можу планувати по-своєму, з її погодження, звичайно. Всі варіанти перше будуть проходити через її стіл.

Мої знання в декоративному садівництві широкі, та переважно поверхневі. Зокрема майже нічого не знаю про догляд за газонами - у мене їх не було ніколи - дефіцит місця. Значно простіше з обрізкою, стрижкою, навіть трохи вирощуванням дерев бонсай займався. Троянди вирощую третій рік - основи догляду знаю, принаймні краще Оксани. Із знанням сортів та видів рослин- складніше, але це наживне. Власне, ще одне побажання від керівництва - без фанатизму з кількістю сортів. Бо гроші на все це виділяються, звичайно, але чим довший список покупок, тим довше його затверджувати.
Цитата:
Сообщение от Nela Посмотреть сообщение
Николай Иванович, за идеями отправилась бы сюда.
Шикарный подарок Садовника для форума и его гостей.
Очень люблю белый цвет, но на мой взгляд, среди обилия мощения, белый там потеряется.
Штамбовые розы, если очень хочется, посадила бы в контейнеры и поставила возле входа в здание.
Контейнеры использовала бы и для гортензий, фуксий и хвойный.
Еще, как по мне, не хватает лавочек и скамеечек.
Работа творческая интересная.
Желаю удачи.
Цю тему я вже прочитав і багато чого зберіг в окрему папку - теж дуже дякую Садівнику.
Щодо білого кольору, то його там не буде. Мені особисто алейка з білими трояндами занадто нагадуватиме весільне оздоблення - це занадто урочисто. А от варіант з Квін Елізабет сподобавася, подивився в інтернеті фото цього сорту на штамбі, думаю що виглядатиме непогано.

у мене колір теж приблизно такий в тих же умовах освітлення.
Щодо контейнерів я думав - простіше вкрити на зиму і легше змінити композицію чи виправити її в разі випадкового чи умисного пошкодження. От тільки з поливом буде складніше. Як варіант, можна поставити контейнери у декоративні вазони дещо більшого розміру, а простір між стінками та поверхню грунту вкрити товстим шаром дрібної кори - це має вирівняти коливання вологості грунту і не дасть перегріватись корінню. Але це ще можна буде до осені вирішити, зараз головне - прищепити, щоб не втрачати рік.
А лавочки я постараюсь сфотографувати і показати В парку і ресторані вже кілька розставили - є в готелі своя столярка і окремий майстер, що робить декоративні меблі з окореного дерева. По парку ним розставлені також годівниці для птахів, урни та інші елементи ручної роботи.
Цитата:
Сообщение от Fleur Посмотреть сообщение
Николай Иванович, главное не торопиться. Нужно вам конкретно оговорить с Оксаной круг ваших обязанностей, составить план требуемых преобразований и очередность их выполнения, конкретно распланировать каждый объект от А до Я ( здесь что то подскажут форумчане), согласовать готовые проэкты с начальством и тогда только реализовывать задуманное. Успехов вам и выдержки.
Дякую за підтримку! До речі, ваша галерея з трояндами теж є для мене прикладом чудового поєднання сортів, який я вже давно зберіг до своєї "секретної папки"
До весни ще нічого не планується кардинально міняти - хіба заглиблю кілька занадто високо посаджених троянд. От тільки штамби хочу зараз прищепити, тому й питав поради щодо сорту.
Ще раз усім дякую!
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Sveta (08.02.2013), Zaja (21.10.2018), Масянька (30.07.2012)