Re: Разнообразие сортов клубники
Доброго вечора.
Мої наступні сорти.
Чамора Туруссі та Гігантела (придбані у фірми Агрус, Київ). Дуже схожі між собою. Найкрупніша ягода серед усіх моїх. Урожайність середненька, смак теж (можливо через прохолодне літо на Прикарпатті. Тоді це сорти для сонячних і теплих країв).
Невідомий-2009. Тільки цієї весни від сусіда. Дуже м"яка ніжна текстура. Занадто навіть м"яка. Ягода невеличка та приємного смаку. Сорт ранній.
Невідомий-2006. Середній термін дозрівання. Яскраво-червона ягода розміру Зенги Зенгани. По смаку поступається. По урожайності - і близько не стоїть. Текстура трохи перебір з твердістю.
Референта (від Лопатенків). Красива ягода. Більше достоїнств, на мій погляд, нема.
Богота (Агрус, Київ). І урожайна, і ягода з найбільших. А смак мені не сподобався.
Є ще якийсь ремонтантний сорт. І ягода смачна, і текстура ягоди хороша. Та буду позбавлятись - сорт найзамученіший хворобами і шкідниками. (Напевно кліщ, я не надто в цім тямлю.). Є безимянний сорт клубніки - оригінальна сизо-фіолетова ягода. Крупніша за дрібноплідну суницю, та менша за найменшу крупноплідну. Є 2 сорти дрібноплідної - один безвусий, другий замучив вусами.
Цієї осені замовив Ерос, Біг Бой, Тудлу, Артеміду, Гумі Гранде, Клері, Пандору, Веселку та Розану Київську.