Показать сообщение отдельно
Старый 11.05.2012, 15:07   #344
Аматор
Увлеченный

Поблагодарили 1,150 раз(а) в 212 сообщениях
Аматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond reputeАматор has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Размножение винограда

Цитата:
Сообщение от dachnik Посмотреть сообщение
Я предлагаю закончить эту попытку вырастить саженцы.
А я б попробував виростити. Погоджуюсь з тим, що саджанці можуть не пережити зиму, а якщо буде така як цього року то … (у мене цього року 2 минулорічних замерзли, при тому що були вкриті, але були ослаблені постійними дощами), але спробувати можна. Попыткане пытка, як говорив Йосип Віссаріонович. Викинути завжди можна встигнути.
Цього року (03.03.) в Ботсаду зпіонерив живці якогось американського сорту, навіть не живці, а кусок лози. Що за сорт Н.В. не змогла згадати. Нарізав 4 живці, на укорінення, просто у воду, були поставлені 04.03. Три двох брунькові (1 – для росту коріння; 1 – для розвитку пагону) і 1 – з бруньки і місця від росту вус. З чотирьох живців: 2 нормальних; 1 – трохи обморожений (середина чорна, але не на всю довжину живця, по краях по мм 2-3 зелена жива тканина, місце росту коріння живе); 1 – приморожений капітально (середина чорна по всій довжині живця, живого було з 1-1,5 мм, в місці росту коріння живого було трохи більше, брунька була тільки в місці росту коріння). Але не дивлячись на обмороження всі 4 живці пустили коріння і вигнали пагони. Самий обморожений, правда, пізніше всіх почав розвиватися (десь з середини квітня), спочатку в місці де були вуса пробився пагін, а потім почали з’являтися зачатки коріння і майже зразу висадив у ґрунт (в пляшку). Зараз уже не погана коренева система і почувається він добре.
Аматор вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Нина (13.05.2012)