Показать сообщение отдельно
Старый 08.04.2012, 12:45   #236
dariy
Новичок

Поблагодарили 53 раз(а) в 12 сообщениях
dariy will become famous soon enough
По умолчанию Re: Болезни хвойных растений и способы борьбы с ними.

Допоможіть, будь ласка, порадою моєму старшому товаришу, другу – відомому українському поету, пісняру Андрію Демиденку.

На території ростуть посадки ялівця (можевельника) канадського колоновидного (дерева розміром до 4 метрів )та звичайного козацького (що за сорти – не знаю).
Посадки першого, по його словам, вражені ржав чиною. Мої знання щодо декоративних, не настільки глибокі на відміну від плодових. Які він теж любить, та засадив ними участок (в більшості – своїми руками).
Те що іржа-однозначно. Груша Лимонка, яку ми з ним понапрививали сортами більше 2-х десятків, в минулому році була вражена нею повністью. Хоч весною обробили ДНОК ом всі плодові – адже досить таки були запущені. Основна увага приділялась декоративним, яких десятки видів. У господаря до плодових особливо «бережливе» ставлення - переконати що треба різати та омолоджувати практично не можливо, за кожну гілку іде битва…

Поради деяких людей пов’язаних з декоративними – неоднозначні. А також інформація мережі.
Що хвойні та плодові – не сусіди. Як лікувати перші ? Які фунгіциди застосовувати? Радять і популярні системники, тільки в 2-3 нормі. І арцерид в 4-х кратній обр. через 10 дн.. І циркон під корінь. І контактник дітан. І багато чого іншого…

Років зі 5 тому назад хвойники обробляв спеціаліст з ботанічного саду – якоюсь промисловою установкую – туману стояло на всю прилеглу територію, що всі сусіди поховалися куди була можливість…

До речі, слова його пісні «Дача» - Хочеш мати мозолі – купи дачу на селі- якщо і рифмувалися в його голові,то навіювалися точно мозолям , причому –своїми. Можу це стверджувати.
Надіємся в першу чергу на авторитетну думку садовника.
dariy вне форума