Показать сообщение отдельно
Старый 05.01.2012, 19:41   #1296
Холодний яр
Новичок

Поблагодарили 30 раз(а) в 6 сообщениях
Холодний яр is on a distinguished road
По умолчанию Re: Картофель.

Цитата:
Сообщение от Медведь Посмотреть сообщение
Бороздняки не тронули картошку под мульчей, потому что мульча для них пища естественная, в лесу картошка не растёт. Недостаток азота на мульчированной площади вещь надуманная, скорее недостаток кислорода или влаги.
Думаю, що не надумано, бо азот з грунту йшов на розщеплення соломи. Земля буда пухка після мульчі, а вологи вистачало - були дощі і регулярно застосовувалося краплинне зрошення. Тому, обидві Ваші версії не чинні.

---------- Post added at 18:29 ---------- Previous post was at 18:29 ----------

Цитата:
Сообщение от садовник Посмотреть сообщение
такого грунту немае...
Правда, немає. Це місцеве популярне визначення. Правильно - темно-сірі опідзолені грунти.

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:29 ----------

Цитата:
Сообщение от пятница Посмотреть сообщение
Холодний яр, то як Ви порадите використати моi 10 картоплин Юкон Голду (середнього розмiру)?
не розрiзаючи посадити i отримати 1:10, чи вiчками 1:3,5?
Як вийде товарнiше ?
Бульби під мульчу були бл. 100 г і в середньому я бачив у кущі 15-18 бульб найрізноманітніших розмірів, сумарною вагою бл. 1 кг.
На основній площі я садив обрізками вічок з крупних бульб (причому не бачу різниці у врожайності від ділення картоплини на шматки (коли виходить 60-100 г) та саджання вічками (1-5 г). Тому пропорції, які я наводив дещо відносні.
Крім того, в мене був в основному пізній сорт, який з початку серпня активно вегетував і був підданий несамовитій колорадській агресії. 4 обробки Актофіту за 3 тижні не змогли її зупинити, а 5-та була непотрібна, бо цурпалки, які залишилися, не допомагали ні нарощуванню врожаю, ні решті недонищених колорадів.
Вам можу порадити посадити цілою бульбу, або розрізати навпіл, якщо будете садити під шар мульчі. На мою думку, врожай при цьому способі вирощування гарантованіший, ніж при звичайному. Крім того - сапа не потрібна, поливи не потрібні.
Але, якщо буде саджати звичайним способом, то напевне більший врожай Ви зберете, якщо розділите бульби на якомога більшу кількість вічок, ніж коли посадите цілою картоплиною. А ще вища товарність буде, якщо пересаджувати розсадою, бо прокинеться ще більше вічок, але на те треба багато терпіння та ентузіазму.

Последний раз редактировалось Холодний яр; 05.01.2012 в 20:19.
Холодний яр вне форума  
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
елена.п (06.01.2012), пятница (05.01.2012)