Цитата:
Сообщение от Лена Мерлин
говорили-балакали... понятно, что соломой утеплять никто не будет. Пенопласт здесь в пух и прах мыши съели, ну?? где ваши квалифицированные ПОЛЕЗНЫЕ советы? Чем утеплять? 
|
я не сторонник пінопласту , ну якщо вже така справа то :
єдиний вихід унеможливити проникнення мишей в пінопластовий шар- в цей прошарок миші можутьь проникнути зсередини ,ззовні , з сторони ( боки,низ, верх, )
по порядку :
1.проникають зсередини ---- якщо пінопласт покладено на тверду основу : бетон, цегла - то це означає що виключена можливість наявності ходів в товщі стіни - значить миші зсередини в пінопласт не проникнуть
у випадку деревяної, саманної( тому подібної) основи стіни - та наявності ходів в самій стіні - тут єдиний вихід добратись до фундаменту і по периметру між стіною і фундамендом прокласти барьер для мишей.( це може бути бдь що щоб не гризли миші але в одночас матеріал теплоізоляційний ( пласмаса, пластини текстоліту відходи,..)
2.ззовні - запевняю ззовні миші в пінопласт не проникають - адже там декоративна штукатурка, або панелі - сайдинг та ін.) ( якщо б миш проникла в пінопласт ззовні то серед стіни можна було б побачити мишину диру - яка б вам не тільки привиджувалась наяву а я у вісні - і ви б одразу диру "заліпили"
3.проникнення збоків - щоб унеможливити проникнення достатньо пропилити периметр утеплення до бетону і в утворені канавки прокласти пластини про які говорилось в п .1
у випадку сайдингу - все рівно пропилити - знизу та верху на 5 см. і прокласти барьер.
отрава для мишей - справа ненадійно - дохлі миші по стінах не дуже добре, мишеловки - миш піймаеться після того як частину стіни прогризе, прийде друга миш і ще прогризе..
тільки механічні
в прадажі е формальдегідні пінопластові плити - їжте на здоровья - нагадую ще раз я проти піноплату із -за недовговічності , концерогенності, схильності до сублімації ...- матеріал нікудишній - но так як він дешевий то ... можете спокуситись.
чим утепляти щоб не їли миші ,вже в темі було сказано
З соломою ви не праві , прогугліть - "ДОМ СОЛОМА"
ну десь так