Батько говорить синові-адвокату:
- Якщо мама запитає тебе, скільки я випив, то ти скажи …
Син:
- Брехати я не буду, але на підставі існуючих між нами родинних зв’язків я можу відмовитися давати свідчення.
---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:41 ----------
Развязываем юридически-бухгалтерские задачки
До 9-літнього Петі Васічкіна прийшов у Новорічну ніч Дід Мороз. Після розповіді Петі про те, як від добре поводився цілий рік, слухняно їв кашу і вчасно лягав спати, а також виконання ним пісні "В лесу родилась Елочка", Дід Мороз вручив Петі Васічкіну в подарунок ігрову приставку Sony Play Station 2 вартістю в 6500 рублів, куплену заздалегідь мамою й вітчимом Петі. Чи повинен Дід Мороз у якості податкового агента нарахувати й стягнути з Петі Васічкіна податок на доходи фізичних осіб? Якщо так, то в якому розмірі?
---------- Post added at 10:46 ---------- Previous post was at 10:44 ----------
И еще юридическая
Іван Сусанін уклав з поляками договір, відповідно до якого він зобов’язувався провести поляків через ліс і вивести їх до Москви. Строк виконання зобов’язання дорівнював 1 місяцю. Поляки, не впевненні в Іванові Сусаніні, зажадали від останнього, щоб він знайшов поручителя. Згодом був укладений договір поруки, відповідно до якого дехто Мінін поручався відповідати за виконання зобов’язання Сусаніним у сумі 2000 р.
У зазначений строк договір виконаний не був. У зв’язку із цим поляки зажадали від поручителя виплатити їм 2000 р. Однак поручитель відмовився, сказавши, що поляки спочатку повинні звернути стягнення на майно Сусаніна (квартира, спальний гарнітур, сервіз, посуд і ін..) і лише потім жадати від поручителя відсутню суму.
Чи може кредитор у випадку неналежного виконання зобов’язання звернутися з вимогою відразу до поручителя, не з’ясовуючи, чи можна одержати задоволення з майна боржника? Як повинна бути вирішена суперечка?
---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:46 ----------
Клієнт, якому здалося, що отриманий ним рахунок за юридичні послуги завищений, попросив свого адвоката деталізувати представлений звіт. Адвокат докладно описав проведену роботу.
"Ішов по вулиці й помітив Вас на протилежному боці. Дійшов до перехрестя, щоб перейти на Ваш бік і наздогнати Вас. Наздогнав Вас і тут помітив, що це були не Ви. Разом: 50 доларів".
|