Цитата:
Сообщение от Никола
І Вам дякую,що написали про результати щеплень. Нехай шовковиця з Миколаєва і Вас порадує гарними і смачними плодами. Але,як на мій,та й не тільки смак, то із чотирьох різних сортів шовковиці найсмачнішою у мене видалась чорна великоплідна,що походить ще із плодового розплідника князя Гагаріна. Характерною прикметою її є чітко виражений колінчастий ріст молодих пагонів. Біля кожного листка пагін відхиляється у протилежний від нього бік під кутом біля 25-30 градусів.
|
Я теж можу поділитися результатами) Щепили таки "чорним на чорне". Врозщеп, досить пізньою весною - але враховуючи всі ті заморозки, то це було якраз після останнього з них, і власні листки шовковиці-підщепи якраз встигли вже майже розпуститися - і вимерзнути. Щепили в крону і робили по кілька щеплень кожного сорту. При всьому цьому - приймання, як на мою оцінку, непогане, і досить швидко показалось. Тільки на нижньому ярусі взагалі 0, але це ми певно зробили помилку тим, що задовгими ті гілки залишили під щеплення, треба було зрізати поближче до стовбура. Але загалом - здається мінімум по 1 щеплень кожного сорту прийнялось, а найбільше здається якраз той, про який Ви кажете: був підписаний як "чорний". Правда стосовно колінчастого росту як характерної ознаки - от на це не звернув увагу, треба буде глянути

Він же там і випустив якісь суцвіття (оце вперше я переконався, що шовковиця, як і виноград, може дати плоди відразу в рік щеплення), але чи визріли - не знаю, літом був у від'їзді (власне тому і спішили нащепити весною, так що "чорним по зеленому" поки не пробували).
Дуже дякую Вам за живці!