Показать сообщение отдельно
Старый 22.01.2026, 15:02   #75
MixaP
Местный

Поблагодарили 6,972 раз(а) в 917 сообщениях
MixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: МЕНЯЕМСЯ черенками,саженцами плодовых-2

У 2024 році назбирав трохи кісток абрикосів, восени у стару емальовану раковину умивальника на дно насипав шар грунту, розсипав кісточки, присипав зверху шаром з 7-10 см, трохи полив і відніс у погреб. Рано навесні, коли потепліло, виніс у теплицю, десь у кінці квітня пішли дружні сходи. У травні вибрав ростки см з 10-15 висотою, вкоротив корінці і рядочками висадив як майже розсаду помідор, через 20-25 см. Зрідка поливав. Через півтора роки, у липні-серпні 2025 підросли товшиною з олівець (+-) - прищепив окуліровкою різні сорти. Для експерименту прищеплював навіть діаметру вдвічі меншого - фактично усе прижилося, більше 100 рослин. Тих з десяток, що не прижилися - повторно окулірував на початку вересня. Недолік і відмінність від окулірування живцями - довше на рік чекати цвітіння і потрібна ще одна пересадка (якщо відразу висадили не на постійне місце до окуліровки). Це зовсім легко, було б бажання. Спочатку у мене були сумніви...
Тут проблема вставити фото, я б показав результати. На Ютуб є багато подібних відео. Я короткий чашолистик примотував разом з брунькою, через 2 тижні розкривав целофанову стрічку і чашолистик від'єднувався сам. Якщо стовбурець товстіший і кора грубша, то вставляти бруньку потрібно не впритик, а у Т-подібний розріз за кору, щоб виглядала лише брунька і чашолистик, так більша ймовірність приживлювання.

https://www.youtube.com/watch?v=63f_v3j7exc
MixaP вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Heliophila (28.01.2026), влад73 (26.01.2026)