Показать сообщение отдельно
Старый 18.01.2026, 21:08   #73
MixaP
Местный

Поблагодарили 6,972 раз(а) в 917 сообщениях
MixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: МЕНЯЕМСЯ черенками,саженцами плодовых-2

Цитата:
Сообщение от Wolfin Посмотреть сообщение
Всім привіт! Чи може хтось поділитися/продати живці черешні Жовточок? Нажаль, втратила своє дерево, купила нове, але виявилось пересорт. Для ще одного дерева вже немаю місця, тому шукаю живці.
Дуже давно не бував на форумі.
У нас маленьке деревце Жовточок (ще ягід не бачили), певно немає чого різати, бо після літнього обрізання коротенькі гілки, чи визріли, чи не обмерзнуть, тому обіцяти не можу. Є одна зайва гілка під видалення, але знову таки - не гарантія, що це той ранній сорт.
Читав у ФБ негативний відгук про цей сорт, а ми ще не пробували на смак і вигляд.
Я туди дощепив окуліровкою інший сорт, на усяк випадок.

Більшість спроб весняного щеплення були невдалими, лише одне прижилося, і то - на підщепі антипки. На ній росте рожева Легенда Млієва, у 2024 було кілька ягід, а у 2025 усе обмерзло.
Виявив, що черешні краще приживаються окуліровкою, і у мене один сорт пропав, то я замовив його родичам і влітку позичив гілочку для окуліровки.
Доживемо до липня-серпня, як не забуду, то напишу. У нас з 10 різних сортів черешеньок - від канадійських до навіть новозеландського походження, але чи не вкралися туди пересорти?, ще не розібралися по їх перевагах-недоліках, бо минулого року зав'язь осипалася. У 2024 рясно вродили лише Лала Стар, ягоди у вигляді сердечок - варта уваги.
На осінь можливо буде кілька садженців ранніх сортів абрикос - реалізовав "хотілку" (Приція, Мая Кот, Вондер Кот, Цунамі і усіх решти потроху, а літніх поки не розмножував - їх потрібно ще раз-два обробляти засобами, тому їх мінімум), окулірував садженці влітку, навесні бруньки мають іти в ріст, підрости до осені. Якщо кого зацікавить - поділюся садженцями, бо торгувати не хочу і не вмію
Раніше якось більше квіти цікавили, а це раптом перемкнуло на абрикоси і черешні. Це щось фантастичне - смакувати абрикосами у середині червня, і це не на півдні, це за Борисполем. Фото - Приція, 08.06.2024р. Фото якесь здоровенне, як зменшити - не знаю, давно не завантажував, немає тих зручних сайтів для фото.
MixaP вне форума   Ответить с цитированием
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Heliophila (28.01.2026), Wolfin (19.01.2026), влад73 (20.01.2026), Нина (19.01.2026)