Тема: Глициния
Показать сообщение отдельно
Старый 16.07.2025, 13:26   #1223
Syndy
Увлеченный

Поблагодарили 786 раз(а) в 157 сообщениях
Syndy is a splendid one to beholdSyndy is a splendid one to beholdSyndy is a splendid one to beholdSyndy is a splendid one to beholdSyndy is a splendid one to beholdSyndy is a splendid one to beholdSyndy is a splendid one to behold
По умолчанию Re: Глициния

Цитата:
Сообщение от садовник Посмотреть сообщение
На жаль цей вид вістерії не можна визначити за напрямом руху пагона та кількості сегментів у листку.
В мене є цей сорт американської вістерії. Кількість сегментів у листку не є сталим критерієм. Є і по 5, і по 9, і по 13 штук. Блу мун крутиться як за, так і проти годинникової стрілки. більшість пагонів проти.
Тому чекаємо квіток...
Відмінність...суцвіття мвють менший розмір, ніж китайська та японська вістерія. Термін початку цвітіння - кінець травня. Має три хвилі. Рясно плодоносить, якщо не срізати старі суцвіття.
Дуже дякую за відповідь. З хлорозом ми вже поборолись Я вважала, що Китайська та Американська (Blue Moon) гліцинія завивається проти годинникової стрілки, а Японська - за. Так пишуть на американських сайтах садових центрів. У мене на фото завивається за годинниковою стрілкою, отже це Японська? Судячи з Вашої інформації, ознака за чи проти годинникової стрілки це не стала ознака і по ній не можна точно визначити вид? Якщо я правильно зрозуміла, то достовірно вичначити, допоки не зацвіте, неможливо? Погана у мене перспектива: чекати декілька років, щоб потім впевнитись, що вислали мені не те

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:09 ----------

Цитата:
Сообщение от Syndy Посмотреть сообщение
Доброго дня! Хто має гліцинію Blue Moon та може допомогти мені визначити чи Blue Moon у мене? Купила в садовому центрі, та щось беруть мене сумніви. Має 11 листочків в кожному листі, завивається навколо опори за годинниковою стрілкою, з ніжнього правого кута в верхній лівий. Ще не цвіте, тому іншої інформації поки немає.
Ось маю ще таке фото, тут більше видно листя. Може воно більш інформативне:

Syndy вне форума   Ответить с цитированием