Цитата:
Сообщение от садовник
Нууууу, тут таке...ми не як не Каліфорнія, де і зими навіть нема..
Може пошукаєте щось в нашій місцині? Може досліди нашого інституту захисту рослин, нє?
|
Препарати від хвороб фруктових дерев не виробляються для Каліфорнії або для України конкретно. Умови їх використання однакові як для України, так і для Каліфорнії. Тому не погода в якійсь країні повинна підстраюватися під обробку препаратами, а обробки препаратами повинні робитися на тих умовах, які висуває виробник. Тоді і буде позитивний результат що в Україні, що в Каліфорнії.
Чи ви рахуєте, що в Україні наші спеціалісти будуть застосовувати ті препарати в інших умовах, ніж того рекомендує виробник?
---------- Post added at 20:11 ---------- Previous post was at 20:02 ----------
Цитата:
Сообщение от Longe
У нас були всі 3 обробки. Дивлюсь на абрикоси і ніяк не визначусь, моніліоз чи відсутність комах в період обпилювання. Гілки всі живі, зелені, розпускаються, а от квіти сухі і зав`язі немає. Може, не моніліоз?
|
Ні, це монілія, але не в такому агресивному стані, бо все таки обробки проводилися. Можливо, вони були не вчасно, можливо опади зашкодили повноцінній роботі тих препаратів--причин може бути багато та різних. В мене теж багато цвіту засохло на гілках, хоч і не почорніло нічого. Багато пуп"янків так і не розпустилось та стоять сухі. Бо приїхала в садок лише після паски, коли абрикоси вже зацвітали. І та обробка була мало ефективною. Добре, хоч листя розпускається зелене, а не почорніло. Раніше приїхати не могла-в мене ноги паралізувало рік назад і ходити мені дуже важко. Тому маємо те, що маємо.