Тема: Ель
Показать сообщение отдельно
Старый 31.03.2023, 14:08   #918
BARBACYCA
Местный

Поблагодарили 7,023 раз(а) в 1,020 сообщениях
BARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond reputeBARBACYCA has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Ель

Цитата:
Сообщение от NaLiKa Посмотреть сообщение
Я з хвойними поки що на ВИ, стригри їх боюсь, ялівці якось подужала, хоч і довго думала потім, що мені пити - корвалол чи коньяк,
Краще зелений чай або запашну каву. Ялівці я теж стригу. Це такі "тваринки", що переносять усілякі знущання. Якщо треба, щоб пули пухнасті, стрижете кінцівки хвої, якщо треба кардинально змінити вигляд, то гілки повністю так, як заманеться. Але робити голі "ноги" більш не хочу, бо ноги потім треба постійно "голити". але то зовсім інша розмова.

Цитата:
Сообщение от NaLiKa Посмотреть сообщение
а от до ялинки підходити досі лячно, хоч тему читала і тезу "ялини можна і треба стригти" наче засвоїла. Але ваші фото надихають, ялинки красуні.
Технічне питання: як фіксуєте бамбук-лінійку? Чи її повинен тримати помічник?
Спочатку і мені було лячно, але потім зрозуміла, що ялинка , як і ялівець, дуже чутлива до стрижки. Нема чого боятись. Якщо і будуть помилки, ви їх виправите на наступний рік. Можна і в кінці літа, коли в ялини буде другий приріст, але з досвіду, краще це робити на наступний рік.

Бамбук нічим не фіксую, помічник не потрібен, я його пересуваю навколо крони, наче ніжку циркуля. Так і тут. Уявна піраміда, де верхня крапка палки, це висота ялинки, яку маєте залишити і ставите ту палку під кутом, якою бачите ширину крони біля землі. Відрізаєте верхівку і починаєте стригти гілки, що виходять за ту палку. Постригли частину і пересунули той бамбук далі. Там не потрібна математична точність, достатньо, щоб ви тримались уявного кола на землі. Коли почнете, то зрозумієте, скільки вам треба відрізати і де. Починайте потроху , а там воно захоплює і вже руки самі тягнуться до тих ялинок) Якщо ялинка, після стрижки, навідрощує багато верхівок( вони це люблять) , виберіть одну, останні не зрізайте зовсім, залиште хоча б по кілька сантиметрів, вони перейдуть в гілки. В мене на сербських (я їх не стригу) буває, що якась гілка вперто хоче бути другою верхівкою, вона притискається до ствола і швидко починає рости в вертикаль. я таку гілку не видаляю, ріжу так, щоб залишити третину і тоді вона переходить в горизонталь і додає краси кроні. Ви почніть, а там будете бачити поведінку.

---------- Post added at 14:08 ---------- Previous post was at 13:37 ----------

Ось так виглядають коніки , якщо їх стригти постійно. Але то краще робити не ручним секатором, а сучкорізом (електричним).

maxbor_mar (05.04.2023), NaLiKa (31.03.2023), Елка (28.06.2023), Люд.а (01.04.2023), утя (03.04.2023)