Цитата:
Сообщение от Sokolskih
Выбираю сорта яблонь, планирую посадить 4-5 деревьев, одно осеннее (возможно Слава Победителя) и 3-4 зимних, вот с зимними у меня дилемма, я люблю сладкие сорта, Голден, Гала, Чемпион, но читаю что в моем регионе (Киев) они не набирают сладость, посоветуйте пожалуйста сладкие зимние сорта для Киевского региона
|
Якщо кількість дерев до посадки обмежена, а хочеться обрати найкраще, то варто звернути увагу не лише на смак (щоб солодкі), але й на інші характеристики: стійкість до хвороб, а для зимових сортів - термін зберігання.
В мене понад 50 сортів яблук. По осінніх, хай би хто що не писав, а за перевірений часом сорт Слава Переможцям, смачнішого із сучасних ще не зустрічав.
По зимових зверніть увагу на: Ювілейне Дельбара, Пінова, Ред Топаз, чудовим вибором буде той же Хоней Крісп і Фуджі.
Чемпіон і Глостер із відгуків садівників-форумчан має дуже короткий термін зберігання - до 2 місяців. Тому подумайте чи варто вам брати ці сорти. Голден Делішес - сильно вражається паршею, схильний до раку деревини.
Рекомендую перед покупкою і посадкою прочитати відгуки про сорт на Виноградному форумі
, бо в помологічних описах не все може бути так як по факту на практиці
P.S. Сам цієї осені буду садити новий сад, тому теж зараз займаюся підбором яблунь