Тема: Шелковица
Показать сообщение отдельно
Старый 17.06.2021, 01:48   #714
Никола
Местный

Поблагодарили 9,441 раз(а) в 1,393 сообщениях
Никола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Шелковица

Цієї зими привезли мені з малої батьківщини черенки чорної та рожевої шовковиці. Поодинокі дерева там збереглися ще із розплідника князя Гагаріна. В своїй книзі "Итоги 60-летних работ" Мічурін згадує,що отримував матеріал для своїх робіт із цього розплідника. Назва сортів звісно втрачена. Рожева росла здавна на подвір"ї бабусі,а чорна у сусідів. Весною привив на дворічну і 5-ти річну дички. Всі шість прививок прижились. Через тиждень-другий скуштуємо обидві. Ягоди чорної дуже великі,"м"ясисті". Рожевої-дещо менші,більш соковиті. Обидві дуже смачні. Чорна трохи менш врожайна,а рожева - віти до долу опускала під вагою ягід. Листя у чорної лопухаті,а у рожевої звичайні для шовковиці. Ніколи в житті я не зустрічав подібних ягід як по величині,так і по смакових характеристиках. Хочу придбати ще білу. Є в Миколаєві те,що шукаю,ось тільки знайти поки не вдається. Колись придбав літрову баночку ягід і записав № телефону,але не зберіг №. Вже три роки намагаюсь "виловити" на ринку власників цієї шоковиці ,та поки марно.
Пользователь сказал cпасибо:
paraska (17.06.2021)