Показать сообщение отдельно
Старый 02.04.2021, 09:04   #153
NaLiKa
Местный

Поблагодарили 1,455 раз(а) в 375 сообщениях
NaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud ofNaLiKa has much to be proud of
По умолчанию Re: хата в Новосілці

Цитата:
Сообщение от marchello Посмотреть сообщение
А от на даному форумі щось знайти не дуже просто. Бачу обговорення, шматки інформації. А от так щоб зібрано "правила посадки фруктових саджанців" - не бачу.
Є ціла тема http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=1482.
Але якщо Ви хочете коротеньку інформацію з тезісами що робити, то це не на форумі треба шукати, а, можливо, в спецлітературі, та й там буде книга, і не одна, а не статейка на сторінку.

З приводу глини. В мене якраз вона. Але яка б не була глина, на ній щось же ж росло до Вашого появлення на ділянці. Трава як мінімум. Росла, гнила і створила який-ніякий, а плодородний шар. Він темніший, пушніший, візуально відрізняється від грунту під ним. В мене цей шар десь півтора штика лопати. Скільки у Вас - нескладно вияснити. Тобто при викопці ями під саджанці можна його відкладати для подальшого використання при посадці. Далі. Траву косите? Зробіть компост. Складаєте в кучку, бажано пересипати землею, якщо поливати - перепріє швидше. На виході теж отримаєте плодородний грунт (доречі, покупний грунт теж на основі компосту).
Ну і звичайно купити теж можна, але для посадки дерев то буде не в масштабах пакетів з магазина, а машин. Подивіться об'яви, по весні та осені є пропозиції по привозу торфокрошки, навозу та полородної землі.
marchello (02.04.2021)