Показать сообщение отдельно
Старый 23.01.2021, 22:21   #3
ulianka111
Увлеченный

Поблагодарили 106 раз(а) в 71 сообщениях
ulianka111 has a spectacular aura aboutulianka111 has a spectacular aura about
По умолчанию Re: Сорта помидор и огурцов в условиях жары последнего года

У нас навпаки 2020 рік був холодний і дощовий. Рівень води так піднявся, що позатоплював ділянки, які вже 10 років не топились. Я думаю, що це просто такий аномальний рік. Осінь 2019 року була дуже тепла, в кінці жовтня ще можна було загаряти. Зима 2020 року тепла, весна і літо холодне. В мене в лютому полуниця цвіла в городі, а потім в кінці квітня і в травні заморозки до -9.

Осінь 2020 року і початок зими стандартний. Навіть мороз -20 був минулого тижня. Правда зараз температура +10 вдень. Але я всерівно сподіваюсь, що ніяких сюрпризів весною і влітку не буде.
А помідори вже два роки саджу тільки в теплицю. Цього року хочу спробувати в розстил у відкритий грунт. Вибираю лише гібриди з максимальною стійкістю до хвороб. Наприклад в парник висаджу інденти: Махітос, Ямамото голд, Сарра, Ругантіно, Пінк Кой, Ред Кой, Браун Кой, Алезі, КС1157, Тойо, Санні Кіс, Бронзон, Айдар, Позано, Ремембе, КС1430. В мене вміщається 200 рослин, так що є де розгулятись. В відкритий грунт буду висаджувати розсаду Солероссо, Каста, 1503, Пінк Світнес, Світ сан, Солідо, Асвон, 1015, Єлоу рівер. Єлоу рівер це моя давня хотілка. Раніше не наважувалась висаджувати томати в відкритий грунт через негативний досвід. Цього року буде експеримент. читала багато відгуків про цей гібрид. Майже всі позитивні.

Огірки висаджую тільки на шпалеру. Мені так легше збирати і доглядати за ними. Минулого року огірки підхопили кладеспоріоз на початку серпня, але до кінця вересня вдалось їх дотягнути. Висаджувала частину розсадою, а частину прямим посівом в грунт два види: самозапильні та бджолозапильні. Були гібриди, але назви нажаль не памятаю. Цього року буду висаджувати лише розсадою два партенокарпики гібриди: Амур і Сатину. Зробила висновок, що під час прямого висіву в грунт якась частина насіння не проростає. При посіві на розсаду проростає 98%. Так як ціна насіння гібридів не з дешевих, то краще вирощувати огірки з розсади. Гібриди вибираю також орієнтуючись на стійкість до захворювання.
А взагалі в першу чергу вибираю по картинках. Потім перед тим як замовляти якесь насіння, дуже добре читаю описи на офіційному сайті, відгуки на форумах. В кожного гібрида є опис на сайті. Там переважно вказані умови вирощування та стійкість до стресів.
ulianka111 вне форума  
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Александр 17 (22.01.2022), василина-2 (24.01.2021), Городовой33 (24.01.2021)