Показать сообщение отдельно
Старый 16.11.2020, 09:36   #14
ulianka111
Увлеченный

Поблагодарили 106 раз(а) в 71 сообщениях
ulianka111 has a spectacular aura aboutulianka111 has a spectacular aura about
По умолчанию Re: Рододендроны

Добрий день. Хочу зробити клумбу з вересковими рослинами: азалія, рододендрони, еріка і вереск. Клумба буде довжиною 9м і шириною 50-60см. Розташована з північної сторони будинку. Прямого сонця немає взагалі, але світло. Планую зараз зняти грунт висотою 50см. На дно викласти дренаж із битої цегли з піском. Потім навезу з хвойного лісу грунт з хвоєю. В такому грунті в мене зараз росте лохина. Стінки клумби ізолюю плівкою. Висаджувати буду весною, щоб грунт добре осів. Маю декілька питань:
1. Є в продажу азалія японська і просто азалія. По опису японська висота до 0,5м, а проста азалія 1,5м. Яка між ними різниця?

2. Якщо зараз купити рослини, а висаджувати весною, де їх зберігати? Бо в продажі знайшла, але пишуть, що висаджувати краще весною.

3. Вибираю між сортами азалії: Schneegold, Cecile та Gibraltar. В описі немає вказано морозостійкості. Може хтось вирощував.
4. Як правильно посадити азалію? Знайшла інформацію, що яма має бути 50см глубиною. Але маю сумніви, так-як не віриться, що рослина висотою 1,5м має такі короткі корені. Я розумію, що коренева поверхнева, але якесь дуже дивне співвідношення. Може її якость потрібно фіксувати?
5. Чи можна таку клумбу затягувати чорним агроволокном від буряну? Хочу постелити агроволокно, а зверху насипати соснових голочок.
ulianka111 вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
netalyy (17.04.2021)