Цитата:
Сообщение от netalyy
У меня внучок "белактозник",так я вам скажу соевое молочко совсем и недёшево и стоило и стоит.
|
Я начитався про нього і вчора робив

З двох стаканів сої вийшло 3,5 літрів. Тільки я його ніколи не пив. Спробував і вирішив, що ніколи і не буду. Хоча на вигляд як справжнє, навіть пінка утворюється коли охолонуло. І в кавомашині взбивається піна гарна. Но на смак...от як макарони вариш і з кастрюлі запах . От таке на смак мені соєве молоко

Ще тофу зробив , на вигляд якщо не відпресоване, творог . На смак - зовсім без смаку.
Як пишуть зараз - нєосіліл

щоб з'їсти те що зробив
А безлактозне молоко робиться не складно. Знав людей що робили самі. Тільки фермент, який перероблює лактозу, складно купити в маленький розфасовці.
Цитата:
Я покупала домашнего две и даже три трехлитровые банки ,так почти сыворотка одна ( не перегревала) Забросила эту идею,решив,что из магазинного будет вобще тогда с гулькин хвост.
|
Крім підігрівання ще від кислотності залежить. Чим кісліше, тим більше сироватки відходить. Я роблю на промисловій заквасці для сметани. При бажанні навіть можна не гріти, загусає дуже добре, і що добре при кімнатній температурі годин за 6-8. Я підігріваю сгусток потім усього десь до 45 градусів. На "тягучих" заквасках (йогурт, ряженка, сметана) смачний і не сухий виходе. Тільки сироватка довго відціджується - тягуча