Цитата:
Сообщение от vkl
А що це за надранній сорт? На тиждень раніше Пріції?
|
Два дописи з іншого форуму. Перший - рекламний, другий - садівника. Я ЗАВЖДИ ставлю під сумнів такі дописи, бо роки вирощування бувають різні, як і смаки. І так, Пріція не солодка, я б сказав - майже ніяка на смак. Але їх було лише 2 плоди і холодна весна з дощовим червнем місяцем. А тут - надранній Могадор. Та звідки він може до кінця травня встигнути набрати цукру і аромату? Ніхто ж, наприклад, від ранньої картоплі не чекає 24% крохмалю, навіть 15%.?
"Абрикос Mogador® (Могадор) - новейший, испанский сорт ультра-ранний абрикоса. Выведен компанией PSB Produccion Vegeta. Обладает самоплодностью и очень хорошей урожайностью. Абрикосы этого сорта довольно крупные для такого срока, красивого окраса, округло-овальной формы и хорошего вкуса. Из-за постоянной нагрузки, вес плода не более 50-60 г. На нормировку отзывается увеличением плодов. Плоды покрыты красным румянцем 60% на оранжевом фоне. Мякоть довольно сладкая, средней плотности, жёлтая, вкус сбалансирован по сладости и кислоте. Созревание очень раннее: конец мая - начало июня (в зависимости от погодных условий текущего года). Может созревать на неделю раньше таких сортов как Приция и Цунами."
Допис форумчанина:
"Стосовно Магадора і його смаку то можна сказати що все так само як Ви описували за Пріцію. Смак кислий у тих що відразу зірваний, через добу трішки менше кислоти, після трьох діб зробився більш маслянистий, кислоти набагато менше, але цукру взагалі немає. Прошу вибачення у модераторів форума що описую в невідповідній темі. Доречі у мене Пріція ще нестигла а знайомі вже вивозять на базар Цунамі, що незрозуміле. Фото зроблю пізніше бо в нас пройшла злива неможливо зайти. Хто розуміється нехай створять відповідну тему по Магадору."