Цитата:
Сообщение от Игорь-яцек
Чи ви не читали, чи не чули, пізні і суперпізні франц.сорти абрикоса, не визрівають у нас, навіть на півдні вони не супер.
|
Я міг би жартома запитати - А де ж ви раніше були?

Саме тому я намагаюся ЗАВЖДИ ділитися досвідом вирощування, власним досвідом.
Отже, почну здалеку, з березня, коли розцвіли абрикоси. Продовжу червнем місяцем. У мене є фото від 18 і 28 червня - тоді я фотографував іриси. У 2019 році такі іриси відцвітали на місяць раніше!!! Знову до абрикоса. Це Приція, перші два вцілілі плоди. Заявлений період дозрівання 5-7 червня. Фото від 22.06.20р. Кіото дозрів 1 серпня, нектарин Флемінг Фьюрі 28 серпня. Чому так пізно? Бо дуже затяжна весна і прохолодний початок літа.
У цьому році ми почали копати картоплю в середині вересня (посадили 15 квітня, як завжди). Останню викопав тиждень тому, хоча бадилля було ще місцями зеленим. Ми картоплю зазвичай збирали з 5 по 10-15 серпня. У вересні - НІКОЛИ!
Щойно дружині Наталії на роботу зрізав гроно винограду сорту Наталія, дуже раннього, він у нас об'їдався на початку серпня!!! Такі були не дуже сприятливі погодні умови.
Через рік-два перевірю і напишу про смак, дозрівання і визрівання усіх сортів за більш сприятливих умов. Не визріватиме - перещеплю на більш ранні.