Re: Болезни роз-2 ( продолжение)
З приводу поливу, бачу, що я не коректно виразилася, хотіла донести думку, що для моєї спекотної місцевості - полив достатній, а в підсумку, навела на думку переполиву. Під стабільним та рясним поливом маю на увазі - капельний, "в ручну" так рози не польєш. "Капля" вмикається щотижня на 2-3/4 години по ситуації. Взагалі, в нашій місцевості важко собі навіть уявити переполив, дощів в червні - земля майже не помітила, їх було багато, але ж до цього дощів не було майже 9 місяців взагалі, ні дощів ні снігу... І з кінця червня і по сьогодні дощів не має... Звичайна земля в тріщинах, трава і бурян стоять жовті та сухі... Вода в таку землю входить як в прірву, не застоюється, думаю, що форумчани зі степового півдня розуміють про що я...
"Каплею" користуюсь з 2017 року, за 4-ри сезони можу сказати, що саме "влагозарядка" на декілька годин щотижня найбільше подобається моїм рослинам, звісно, що це на мій дуже суб'єктивний погляд, тільки по відношенню до мого садочка і на моїй місцевості.
Полив роз в 1-й і 2-й локаціях зовсім нічим не відрізняється від минулого року, і пожовтіння листя тогоріч не було. Все ж таки вважаю, що проблема не в поливі (ні в недо-, ні в пере-).
Я, м'яко кажучі, зовсім не спеціаліст ні в хлорозі ні в грунтах, землю на полях в нас називають "чорнозем", мій садочок поруч з полями розташований, начебто всіх елементів повинно вистачати... Відео Поліни Козлової теж дивлюся, находжу в них багато цікавого для себе, щодо пожовтіння листя ще не бачила, піду подивлюся і ще почитаю.
З приводу опадання листя при "ЛМР", в 1-й локації листя опадає і навіть дуже, в 2-й локації ще ні, може поки що ні? І ще, листя не просто світло-зелене або жовтувате, на ньому розвиваються плями...
Всім дякую за відгуки. Буду міркувати.
|