Доброго дня! Прошу поради, чи правильно я визначилася, у моїх роз пероноспороз/"ЛМР"? Рози посаджені в 4-х відокремлених локаціях, в 1-й з них ще з минулого року з'явився павутинний кліщ, ніяк не могла від нього позбавитися, в цьому році зовнішній вигляд роз в 1-й локації значно погіршився, була впевнена, що справа в кліщі: листки в жовтуватих плямах, зворотня сторона листків в павутинці, по якій переміщуються дрібні жовтувато-зеленуваті тільця. Було проведено декілька обробок акарицидами всіх 4-х локацій, після яких в 1-й локації де-не-де кліщ всеодно був... Ще декілька інтенсивних, щастих обробок в 1-й локації різними акарицидами - кліщ нарешті зник. Пройшов місяць, старе листя звісно, що в жахливому стані, його не реанімуєш, але молодий приріст пішов хлорозного світло-зеленого, жовтуватого кольору, на якому почали з'являтися плями... Спочатку подумала, що рози виснажені кліщем та багаторазовими обробками хімією... але і в 2-й локації кущі Chippendale, Antoine De Caunes і ще декілька розок стали хлорозного світло-зеленого кольору і з'явилися плями... Кліща в 2-й локації майже не було і обробка акарацидом була дуже легкою... Тоді подумала, що на розках був не лише кліщ, але і ще щось в додачу мені не відоме... Перечитавши інформацію про хвороби роз, зупинилася на пероноспорозі/"ЛМР", передивилася кущі, листки, стебла, симптоми дуже схожі... Переглянула фунгіциди, якими користувалася цього року, жодний з них не працює проти "ЛМР"... Я наївно думала, що фунгіциди працюють проти більшості п'ятнистостей і грибків... А виявилося, що проти "ЛМР" свої фунгіциди... В моїх розок запущена стадія "ЛМР"?

Розки в 3-й, 4-й та більша частина в 2-й локаціях: чистенькі, здорові, рясно квітують - хвилююся за них... Досвіду та знань в садівництві ще зовсім не вистачає... мої розки від цього страждають

Для повноти картини умови вирощування: Близько 120-ти кущів роз, перші посадки 2015 рік, інтенсивні основні посадки - 2017-2018 роки. Миколаївщина, південна СПЕКА, дощів декілька місяців не має. Степний спекотний вітер. Земля чорнозем. Полив капельний - постійний, стабільний та дуже рясний. По обробкам за весь період: наприкінці лютого фрофілактична обробка мідним купоросом, в березні коренева підкормка комплексним мінеральним добривом для роз, дві обробки антистресовими кендал, мегафол - після заморозків, пару обробок інсектицидами від тлі, дві обробки по листу Plantafol NPK 10.54.10 Valagro та дві Plantafol NPK 5.15.45 з чередуванням. Декілька обробок фунгіцидами - весь червень йшов дощ, аномально для нашої місцевості, трохи було борошнистої роси та на декількох кущах ЧП. Ну і акарациди...
2-га локація, кущі Chippendale, Antoine De Caunes