Показать сообщение отдельно
Старый 21.08.2020, 13:31   #6
Oksan@
Новичок

Поблагодарили 12 раз(а) в 2 сообщениях
Oksan@ is on a distinguished road
По умолчанию Re: Болезни и вредители хвойных растений

Доброго дня, шановні форумчани!
Прошу Вашої допомоги і підказки. На моїй присадибній ділянці багато хвойних рослин, усім по 3-4 роки. Проблем якихось серйозних , слава Богу , не виникало за цей час . А оце мене тижнів 2 не було вдома, і за цей час кінчики хвої на одній із сосен пожовкли. Грунт у нас пісчаний, верхній шар- завезений чорнозем, але він невеликий звичайно, бо на 12 сотих його не навезешся). Всі рослини купувалися в горщиках із ЗКС, з добривами пролонгованої дії. У яму для посадки ми додавали перепрілий грунт з лісу( не знаю як правильно назвати, шукали під соснами перепрілу підстилку і в бочках возили додому).Зокрема цій сосні 4 роки, приріст цього року найбільший за весь час( можливо тому, що було багато вологи, 2 місяці в нас ішли дощі). Застою води нема. Ділянка під кутом незначним, хвойні у верхній їі частині.
Вчора обробила Топазом- що було під руками. Підкажіть будь ласка, в чому може бути причина? Шкідників наче не видно, піду ще сьогодні з лупою подивлюсь. Грибок? Коренева?����*♀️На останньому фото ця сосна посередині між двома більшими.

---------- Post added at 12:31 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

Це, на жаль, не єдина проблема. Збоку під сходами в будинок були посаджені 3 сосни. Їм теж 4 роки. Паралельно з ними була прсаджена магнолія- маленький прутик на той час. Але прутик перетворився у величезний кущ, цього я не врахувала, не було жодного досвіду. Словом, сосни опинилися в повній тіні. Не знаю, чи в цьому є якась причина, але після повернення я застала одну практично сухою. Інші підсихають. Цю першу я викинула, її нема на фото... як то кажуть, « з глаз долой...». Дуже мене ця ситуація муляла, моя перша «рослинна» втрата. Але до суті- сосна наче бовталася в землі, і коли я її витягнула- коріння було не дуже багато, ну, принаймні, мені здавалося, що за 4 роки його мало би буде більше. Але всі роки вони росли без проблем, давали приріст. Чи можу я чимось допомогти ще цим двом, що залишились?По факту- та, яка засохла, була в повній тіні, на ці дві- трошки ще потрапляє світло.

[url=https://postimg.cc/r0H5GVXr][/

Oksan@ вне форума   Ответить с цитированием