Дерева - акація (та шо робінія) і кленок, ясенолистний. Ліс акації на городі, віком до 15 років, викорчували саме так - обрізка на рівні 1-1,5м, важіль, трактор-екскаватор.
Метрові (і навіть півметрові) пні екскаватор не подужає, корчування відпадає. Їм не знаю скільки десятків років, обрізані були ще до нас на рівні землі. Потім це роками наростало-обрізалось-наростало-обрізалось*10. Таких пнів дві межі, думаю, їх більше сотні. Зараз чоловік обрізає на рівні 2 метрів, але це аж ніяк не допоможе корчуванню. Корчувати я навіть і не хочу, бо там весь ландшафт порушиться з такими розмірами ям, хочу просто шоб не відростало, не сіялось і поступово трухлявіло.
Критично важливо зараз прибрати 5 чи 6 штук за парканом, але і з межею треба буде з часом розбиратись. Кленок відростає і сіється, акація відростає і сіється+поросль лізе до 10 метрів. Обрізати щороку акацію - те ще задоволення, особливо враховуючи що гілки у нас не вивозять, а колюча купа гілля розміром 5х10 метрів нікуди не дінеться і не згниє.
Арсенал це прекрасно, якщо треба побороти 1-3 дерева або тільки поросль якоїсь сливи-вишні оприскати. В інструкції написано що оприскування - по чагарнику. У мене проблема не чагарник. І є інші причини, чому не хочу і пробувати оприскування арборицидом.
Припустимо, навіть розорюсь на арсенал для тих 5 штук. І куди його вводити? В стовбури вовчків? В кожен? Там пишут 15 мл на 1 дерево, я не знаю за скільки дерев рахувать 1 такого спрута, скільки арборициду і куди йому вводити.

Якби хоч можна було купити десь більшу фасовку і дешевше, не готова я 2-3 тисячі на експерименти з мутним фіналом витрачати. Про витрати на арсенал на всю межу взагалі не говорю
Такщо якщо хтось знає спосіб залити чимось корені, шоб воно напевно здохло, будь ласка, поділіться. І щоб не на всі гроші світу. Я вже готова відмовитись від смужки землі, хай там нічого не росте, головне шоб далі земля не псувалась.