Показать сообщение отдельно
Старый 27.07.2020, 14:40   #560
pacat
Освоившийся

Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light
По умолчанию Re: Биологические препараты как альтернатива ...

Не знаю чи стосується моє питання саме цієї теми, але окремої теми на форумі не знайшов.

Цього року знайомі порадили обробити помідори від фітофтори біопрепаратом "Фитоспорин-М". Придбав у вигляді пасти. Розвів по інструкції консентрат (вміст пакета 200 г пасти на 400 мл. води). Через два дні зробив робочий рощин 10 мл. консентрату на 10 л. води. і покропив. Через 7 днів провів повторну обробку чуть збільшивши дозу 15 мл. на 10 л. води.
На момент першої обробки помідори були ще нормальні, лише де не де були вражені фітофторою нижні листки. Після другої обробки через 2-3 дні все буквально згоріло від фітофтори, не залишилося навіть живого бадилля.
Питання: чи міг фітоспорін (його надмірне застосування, збільшення дози) бути причиною такого масштабного ураження помідорів? Чи тут потрібно було використовувати хімію (наприклад Ревус Топ), а не біопрепарат? І чи взагалі він ефективний у боротьбі з фітофторою?