Добрий день. Підскажіть, будь-ласка, в такій ситуації. На завтра по прогнозу передають +30 градусів вдень, а на неділю +13 вдень і +9 вночі. Далі температура начне знову підніматись поступово до +20-22. Як може вплинути таке різке падіння температури на огірки. Є дуже багато заявзі, боюсь що огірки їх поскидають. Може обробити Мегафолом чи янтарною кислотою чи ще чимось? Коли краще обробляти сьогодні-завтра до зміни температури чи в неділю після зміни температури? Огірки ростуть в відкритому грунті на шпалері.
---------- Post added at 09:50 ---------- Previous post was at 09:44 ----------
Цитата:
Сообщение от fialkanata
Побрызгала свои огурцы калием и покормила в ноги коровяком. Так и сидит моя завязь на месте. Так, по пару штук срываем, на пробу. Это из 80 - ти кустов. Зато прут в рост шо дурные, перерасли меня (а это 170 см), начали лезть на опору, я туда уже не достаю. Лист огромный, красивенный, завязь пучковая по 3-4 шт. Это огурцы такие или такой год, дак вроде те же сорта сажаю.
|
В мене такаж ситуація. Сусіди казали, що потрібно маленькі зривати, тоді скоріше наростати почнуть. Вчора нарвала три літри огірочків по 6-7см і замаринувала. Потім псіханула і в каплю добавила Майстер 20-20-20. Може зрушаться трішки. Я зараз їх не поливаю, бо дощі через день йдуть, земля постійно мокра. А вчора вирішили підживити. Минулого тижня давала в каплю кальцієву селітру. Не дуже вплинула на ріст плодів, але заявзі ще більше стало. чи це може мені так здається.
В парнику росте один кущ Тесті грін (довгоплодий) так на ньому плоди кожен день збільшуються. Прямо на очах ростуть. Але помітила, що нижній росте швидко, а вищі помаленько. Коли нижній обриваю, то нгаступний швидко в ріст йде. Може і на грядці так відбувається.