Re: Чеснок.
Цитата:
Сообщение от Таня М
Раз вже зайшло про рокамболь, то спитаю і я- мені дали у зубки рокамболю, я його восені посадила і він вже стрілку пустив, це нормально для нього? А коли його тоді викопувати? Взагалі ніколи не садила часнику чи цибулі раніше і спитати того хто дав зубці рокамболю немає можливості
|
У часнику є свій період вегетації,на протязі якого проходять всі стадії його розвитку. Якщо Ви його посадили зарано з осені,то може і стрілку викинуть. Біологія рокамболю мені особисто здається дещо дивуватою. Наприклад,при затіненні у нього можуть пришвидшитись процеси розвитку(не росту). Період вегетації,як правило,близько 120 діб. Але інколи він і до морозів може залишатися зеленим. Видалення стрілки не обов"язково призводить до збільшення маси головок. При не сприятливих умовах із зубків може масово виростати однозубка. При недостатній вологості грунту однозубки можуть не прорости. Можна продовжувати,але не має в цьому необхідності. Є декілька різновидів Рокамболю. В Росії позиціонують Жемчужину і Яничара,як різновиди. Часто можна зустріти інформацію,що Слоновий(Білий слон) часник і Рокамболь зовсім не тотожність.
Викопувати рокамболь слід при пожовтінні 3-4-х нижніх листків. Інакше при викопці "дітки" будуть відділятись від денця і губитись,засмічуючи город.
---------- Post added at 21:11 ---------- Previous post was at 21:07 ----------
Цитата:
Сообщение от GosFor
Які мінуси є в Рокамболя? Мені він теж несподобався, дістати виявилось дуже важко, спочатку підвели продавці, потім форумчани, і нарешті він у мене, а це пройшли уже роки. І тут немає сходів, а будуть можливо ще через рік і це тільки однозубка, ярий часник зійшов за 1 тиждень.
|
Мабуть у своєму пості вище я відповів і на Ваше питання.
Последний раз редактировалось Никола; 26.04.2020 в 02:17.
|