Можна спершу історію розкажу?

Ще коли вчилася в Києві (на початку двотисячних), недалеко від універу була кафешка. Мало хто про неї знав, тому що знаходилась вона на другому поверсі будинку на вулиці Сагайдачного, поблизу Контрактової площі. І там були просто неймовірні молочні коктейлі і лимонні тістечка. Це був ритуал - піти туди з коліжанкою, замовити коктейль і тістечко і насолоджуватись ними, позираючи з вікна на вулицю.
А недавно чисто випадково потрапила в телевізорі на якусь кухонну передачу, і там робили саме таке тістечко! Ну я, звичайно ж, записала рецепт. А тут карантин... Як не приготувати!

Але зразу скажу, що вийшло не зовсім таке, як у тому кафе... Може, я щось не так зробила, може, рецепт у них інший. Але теж досить незле. Правда, курд довелось переробляти - тим способом, який був у рецепті, він не вдався
Отже, рецепт (і мої коментарі).
Лимонний курд.
(Пишу той, що вийшов). 4 жовтки, 2 шкл. цукру, сок і цедра двох лимонів - все змішати, поставити на водяну баню і варити помішуючи до загустіння, приблизно 10-15 хв. Тоді перетерти через дрібне сито і додати 200 г масла. Скласти в баночку і в холодильник. (Його ще багато залишилось, достатньо пів порції).
Тісто. 500 г муки, 1,5 ч.л. порошку, 150 г цукру, 100 г масла, 200 г сметани, 2 яйця. ( Муки додала більше). Поставити в холодильник. Події розділити на дві частини, розкачати на цілу бритванку і зразу порізати на шматочки, потім не вийде, окрайці теж залишити на крихту. Так два рази.
Крем. 200 г цукру +100 мл води закип'ятити, не мішати, варити 7 хв на слабкому вогні, додати 2 ст.л. лимонного соку. 4 білки збити з 1 ст.л. лим.соку, поставити на водяну баню, вливати сироп і збивати до загустіння - довго, хвилин 20. (Мені було мало солодке, я додала ще шклянку цукру). Потім зняти з вогню і ще збивати в каструлі з холодною водою до остигання. Поставити в холодильник.
На корж намастити курд, тоді половину крему, знов корж - курд - крем - крихту з обрізків.
Готово! Побавитися треба довго, так що часто точно не робитиму. Але спробувати вартувало.