Показать сообщение отдельно
Старый 03.01.2020, 17:16   #1085
Юрий-67
Местный

Поблагодарили 4,347 раз(а) в 958 сообщениях
Юрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond reputeЮрий-67 has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Садовая ежевика ч.2

Цитата:
Сообщение от Roman Poltava Посмотреть сообщение
при однаковому укритті він підмерзає найсильніше. це вказано в його описі. Полар, ЛТ, ТК, Гай, КС так не підмерзають.
Романе, я північніше від вас і вже кілька років вкриваю Натчез агроволкном 50-кою в один шар прямо по пагонах. Ніяких дуг та іншої фігні. Сорт найкраще виходить із зимівлі. Кращою виходила лише Бжезина (видалена) і то лише з огляду на поломку у Натчеза деяких боковушок.
Полар (видалено) також близько був.

Лох Тей трудяга, але мало хто пов"язує його толерантність до грибкових захворювань пагонів із зимівлею. Це стосується і ТК, і Гая, і багатьох інших. Раніше вкривав у 2 шари. УСІ підмерзають. Але підмерзання в наших краях мало пов"язано із морозами, а найбільше з перепадами температур. І підмерзання проявляються майже виключно в проявах інфекцій "п"ятнами". Бо якщо при укривному способі ожина мерзне "метрами", то це або якийсь Челябінськ, або садівник щось робить не так.
Кожен садівник має підбирати такий режим садових робіт, щоб запобігти впливу таких перепадів на ожину.
А ось кожний сорт реагує на перепади по-різному. І запобіжні заходи повинні будуватись по найбільш чутливим.

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:04 ----------

Цитата:
Сообщение от Longe Посмотреть сообщение
У меня с 2014 года растут 2 куста Лох Мари от Витуси. ......
Я это к тому, что часто дело не в сорте, а в условиях выращивания и правильном сборе урожая. Если угостить недостаточно вызревшими ягодами, мнение будет отрицательное о сорте.
Абсолютно с вами согласен.

Хотя лично для меня Л.Мери все таки больше технический сорт (например, для тех же джемов), нежели для свежего потребления. Но это лишь потому, что я перебрал довольно много сортов. В любом случае он мне нравится больше старого и доброго Торнфри, который до сих пор нравится многим. Особенно в связи с потеплением климата, что положительно влияет на сахаристость многих сортов.
Но это я так, ворчу
Юрий-67 вне форума   Ответить с цитированием
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
=marina= (03.01.2020), Kalina (07.01.2020), Longe (03.01.2020), yuzhanin (03.01.2020), Вера (07.01.2020), Марина7 (04.01.2020), пятница (10.06.2020)