Re: Сезонные заболевания(пироплазмоз)
На всякий випадок нагадую, що кліщі у календар не дивляться, тому обробляти треба і зараз, враховуючи атипову для зими погоду. Сусідка гуляє з собакою в лісі, вчора сказала що щодня вичісує кліщів. Я трохи розслабилася і з початку грудня собаки були необроблені, вчора накапала краплі Сентрі.
А ще хочу відкликати свій відгук про нашийник вище :(
В травні сходили в парк в нашийнику кілтікс, доволі свіжому (десь із місяць носили, а він до 7 міс має діяти) + спрей больфо на пузо і лапи. Результат - 3 кліщі, один був просто жахливий, гігантський і дуже велика гематома навколо нього виникла.
Пощастило, що піроплазмоз спіймали "на взльоті", обійшлись 1 комплексом уколів + 2 тижні таблеток. Лікар мав підозру ще й на борреліоз (хворобу Лайма), через розмір і вигляд гематоми. До кінця літа спостерігали, наче симптомів борреліозу нема.
Не знаю, чи нашийники вже підробляють, чи в чому причина, але факт - те що раніше працювало, дало збій. Результат - тисяча гривень на лікування і вагон нервів, і все могло б бути значно гірше, якби кліщ не був таким гігантським і просто відпав би, а я б і не помітила.
З червня все ж таки перейшли на бравекто. Мушу сказати, шо воно варте цих грошей, бо сильно береже нерви і я тепер спокійно гуляю з собаками де схочу і не трясусь за них, і не вичісую годину після кожної прогулянки за межами двору. Даю пігулку одну на двох, виходить сильно дешевше, але ділю на ювелірних вагах. На зиму вирішили зробити перерву у таблетках, але з огляду на стабільні плюси і тривожну інфу від сусідки обробила, шкодую що 2 тижні тупила, могла б бути біда.